Ο ρωσικός στρατός προσπαθεί σήμερα να «εξολοθρεύσει» μια ομάδα «δολιοφθορέων» (σαμποτέρ) που εισέδυσε στην περιοχή Μπριάνσκ, η οποία συνορεύει με την Ουκρανία, ανακοίνωσε ο τοπικός κυβερνήτης, σύμφωνα με τον οποίο ένας άμαχος σκοτώθηκε και ένα παιδί τραυματίστηκε. «Μια ομάδα αναγνώρισης και σαμποτάζ εισέδυσε στο χωριό Λιουμπετσανέ από την Ουκρανία (…) οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να εξολοθρεύσουν την ομάδα αυτή», ανέφερε στο Telegram o Αλεξάντερ Μπογκομάζ.

Όπως είπε, «οι σαμποτέρ άνοιξαν πυρ σε ένα όχημα εν κινήσει», με αποτέλεσμα «ένας κάτοικος να σκοτωθεί και ένα παιδί δέκα ετών να τραυματιστεί» και να διακομιστεί στο νοσοκομείο, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων Ria Novosti, TASS και Interfax, που επικαλούνται αυτόπτες μάρτυρες και πηγές στις υπηρεσίες ασφαλείας και στα συνεργεία διάσωσης, η ουκρανική ομάδα έπιασε ομήρους. Το Γαλλικό Πρακτορείο σημειώνει πως δεν είναι σε θέση να επαληθεύσει τις πληροφορίες αυτές από ανεξάρτητη πηγή. Ο Μπογκομάζ ανέφερε επίσης ουκρανική επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) στο χωριό Σουτσάνι στην ίδια περιοχή με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πυρκαγιά σε ένα σπίτι, καθώς και επίθεση με όλμους που κατέστρεψαν δύο σπίτια στην κοινότητα Λομακόφκα, επίσης στην περιοχή Μπριάνσκ.

Οι ρωσικές περιοχές που συνορεύουν με την Ουκρανία έχουν βρεθεί στο στόχαστρο βομβαρδισμών πολλές φορές αφότου ξέσπασε η σύγκρουση, όμως είναι πολύ σπάνιο οι αρχές να κάνουν λόγο για ομάδα σαμποτάζ.