Ολονύχτιες είναι οι μάχες σε Κίεβο, Χάρκοβο και Μαριούπολη ενώ συνεχίζεται η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Εκρήξεις και πυροβολισμοί ακούγονται σε διάφορες γειτονιές του Κιέβου, το οποίο βρίσκεται σε πλήρη συσκότιση.

Χθες οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν χτύπημα στον πύργο τηλεπικοινωνιών και τηλεόρασης με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 5 άνθρωποι, όλοι μέλη της ίδιας οικογένειας.

Νέες εκρήξεις καταγράφηκαν κοντά σε αεροπορική βάση του Χαρκόβου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι επλήγη αποθήκη πυρομαχικών.

Αερομεταφερόμενες μονάδες της Ρωσίας τώρα, εισέβαλαν τις πρώτες πρωινές σήμερα στη Χάρκοβο, ανακοίνωσε ο ουκρανικός στρατός, κάνοντας λόγο για μάχη σε εξέλιξη στην πόλη αυτή της ανατολικής Ουκρανίας.

«Αερομεταφερόμενα ρωσικά στρατεύματα έκαναν απόβαση στη Χάρκοβο (…) και επιτέθηκαν σε νοσοκομείο» της πόλης, ανέφερε ο ουκρανικός στρατός μέσω Telegram. «Βρίσκεται σε εξέλιξη μάχη μεταξύ των εισβολέων και των Ουκρανών», κατά την ίδια πηγή.

Περικυκλωμένη από τις ρωσικές δυνάμεις είναι η Μαριούπολη. Στη Μαριούπολη υπάρχουν 128 τραυματίες στο νοσοκομείο της πόλης, είπε ο δήμαρχος Βαντίμ Μποϊτσένκ.

Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι αργά τη νύχτα ήχησαν οι σειρήνες προειδοποιώντας για νέα αεροπορική επιδρομή. Οι κάτοικοι κλήθηκαν να μεταβούν στα καταφύγια.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο πρέσβης Φραγκίσκος Κωστελένος ανέφερε ότι σήμερα θα αναχωρήσει από την πόλη ένα κομβόι ελλήνων εργαζομένων στο προξενείο, δημοσιογράφων και ομογενών που επιθυμούν να φύγουν. Η απόφαση εξήφθη μετά την ανακοίνωση από τη ρωσική πλευρά ότι ανοίγει σήμερα ανθρωπιστικός διάδρομος.

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν εισέλθει στην πόλη της Χερσώνας στα νότια της Ουκρανίας, αλλά η Ουκρανία εξακολουθεί να ελέγχει το κτίριο της διοίκησης της πόλης, σύμφωνα με έναν σύμβουλο του Ουκρανού υπουργού Εσωτερικών.

Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες Τρίτη όταν χτυπήθηκαν σπίτια στην ουκρανική πόλη Ζιτόμιρ (βορειοδυτικά) από ρωσικό πύραυλο Κρουζ που κατά τα φαινόμενα είχε στόχο παρακείμενη αεροπορική βάση, ανέφερε μέσω Telegram ο Αντόν Γκερασένκο, σύμβουλος του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο αυτόν, πήραν φωτιά σπίτια κοντά στη βάση της 95ης αερομεταφερόμενης ταξιαρχίας του ουκρανικού στρατού στη Ζιτόμιρ, 120 χιλιόμετρα δυτικά της πρωτεύουσας, και «μέχρι στιγμής» έχουν διαπιστωθεί οι θάνατοι «τεσσάρων ανθρώπων», συμπεριλαμβανομένου «ενός παιδιού».