Σε τρίωρη στάση εργασίας την προσεχή εβδομάδα προχωρούν οι εργαζόμενοι στις δικαστικές φυλακές Ναυπλίου, διαμαρτυρόμενοι για τον υπερπληθυσμό κρατουμένων στο σωφρονιστικό κατάστημα και για τις άθλιες συνθήκες κράτησης.

Είναι χαρακτηριστικό, όπως επισημαίνουν, ότι ενώ η χωρητικότητα των φυλακών προβλέπει τη φιλοξενία 320 κρατουμένων, στις φυλακές Ναυπλίου στοιβάζονται 530 άτομα, ενώ πρόσφατα παρουσιάστηκε κρούσμα φυματίωσης σε αλλοδαπό κρατούμενο, το οποίο διαγνώστηκε εγκαίρως κι έγινε η μεταφορά του στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού.

Οι εργαζόμενοι θα κάνουν στάση εργασίας από τις 10:00 έως τις 13:00, την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου, προειδοποιώντας την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για δυναμικότερες κινητοποιήσεις αν δεν λάβουν άμεσα μέτρα που έχουν να κάνουν με την αποσυμφόρηση της φυλακής.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων Νίκος Κωστόπουλος έχει στείλει υπόμνημα στο υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο έχει κοινοποιήσει και στους αρμόδιους εισαγγελείς. Όπως αναφέρει, «η κατάσταση έχει ξεφύγει εξαιτίας του συνεχιζόμενου υπερπληθυσμού του καταστήματός μας και της αδυναμίας πλέον των εργαζομένων αλλά και των εγκαταστάσεων, να ανταπεξέλθουν στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους απέναντι στους ανθρώπους κρατούμενους και επίσης, εξαιτίας των επικίνδυνων συνθηκών εργασίας και ασφάλειας, που έχουν διαμορφωθεί για τους υπαλλήλους».