Την απόφαση του αδερφού του να εξαφανιστεί και να ξεκινήσει ένα νέο «αντάρτικο» σχολίασε ο φυλακισμένος εκτελεστής της «17 Νοέμβρη» Σάββας Ξηρός.

«Ο Χριστόδουλος διατρέχει έναν θανάσιμο κίνδυνο, δεν μπορώ να πω τίποτα, δεν είναι σωστό να πω κάτι είναι ένα ζήτημα που με έχει πικράνει, δεν μπορώ να πω τους λόγους ούτε να κρίνω», δήλωσε ο Σάββας Ξηρός στον ALPHA 9,89.

«Η οργάνωση δεν υπάρχει, υπάρχει το δεξί μου χέρι που δεν έχει συλληφθεί γιατί το ακρωτηρίασαν και το πέταξαν», δήλωσε ο Σάββας Ξηρός, και πρόσθεσε ότι «το παραμύθι αυτό τελείωσε, σκόρπισε, δεν υπάρχει αυτή η ομάδα που είχε μια συγκεκριμένη ψυχοσύνθεση».

Σχολιάζοντας τις διαφορές που υπάρχουν μεταξύ της «17 Ν» και της «νέας» τρομοκρατίας δήλωσε χαρακτηριστικά: «Τότε δεν ήταν οργάνωση λαϊκών τιμωρών που προσπαθούσε να αντικαταστήσει τη δικαιοσύνη, ήταν μια ένοπλη προπαγάνδα».

Η απώλεια ανθρώπινης ζωής εννοείται πως είναι έγκλημα», σημείωσε ο Σάββας Ξηρός, και ζήτησε να μην εκμεταλλεύονται τον πόνο της μητέρας του Θάνου Αξαρλιάν. «Και εγώ δεν είμαι αντίθετος με τη δημοκρατία, δεν ξεκίνησα από την άκρα αριστερά αλλά από το κατηχητικό», είπε μεταξύ άλλων.