Από χθες, λίγο μετά την επικήρυξη των τρομοκρατών με 4 εκατομμύρια ευρώ, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφορούν πολλά. Όμως, το ερώτημα που προκύπτει είναι κατά πόσο προστατεύεται η ταυτότητα εκείνου του πολίτη που θα έχει όλα τα στοιχεία και θα «δώσει» τελικά στις Αρχές τον Χριστόδουλο Ξηρό, τον Νίκο Μαζιώτη, την Πόλα Ρούπα και τους δολοφόνους των μελών της Χρυσής Αυγής.

Το newsbeast.gr επικοινώνησε με τον αντιπρόεδρο της ΠΟΑΣΥ, Σπήλιο Κρικέτο, ο οποίος ξεκαθαρίζει ότι τα χρήματα, από αυτά που γνωρίζει, θα κατατεθούν σε τραπεζικό λογαριασμό αλλά αυτό που έχει σημασία, όπως συμπλήρωσε, είναι οι πολίτες, εκείνοι δηλαδή που έχουν στοιχεία για το κρησφύγετο των τρομοκρατών, να μιλήσουν άφοβα στην αστυνομία γιατί θα έχουν την προστασία της ΕΛ.ΑΣ.

«Όποιος δώσει πληροφορίες και φθάσουν οι Αρχές στον εντοπισμό των τρομοκρατών, είναι ξεκάθαρο ότι διασφαλίζεται η ταυτότητά του. Ο πολίτης που θα έχει στοιχεία, προστατεύεται όπως προστατεύονται οι ανώνυμοι μάρτυρες. Ισχύει ό,τι ακριβώς ισχύει και για τους προστατευόμενους μάρτυρες. Η Πολιτεία φροντίζει πάντοτε για την προστασία τους», αναφέρει ο συνδικαλιστής αστυνομικός.

Για το θέμα απαντά και η πρόεδρος των δικαστών και εισαγγελέων, Βασιλική Θάνου, η οποία τονίζει ότι από δικαστικής και νομικής άποψης τουλάχιστον η Δικαιοσύνη παρέχει την απαραίτητη προστασία της ταυτότητας των μαρτύρων.