Ο Μπόρις Τζόνσον μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος που ανέβασε στα social media, απευθύνει έκκληση στα ρωσικά και ζητάει από τους Ρώσους να πουν την αλήθεια για εγκλήματα πολέμου που μπορεί να έχουν σημειωθεί στο πόλεμο στην Ουκρανία.

Όπως αναφέρει το Reuters, ο Βρετανός πρωθυπουργός ζήτησε από τους Ρώσους να μοιραστούν με τον κόσμο τις συγκεκριμένες, τονίζοντας ότι αν ο κόσμος ήξερε την αλήθεια δεν θα στήριζε αυτόν τον πόλεμο. Ταυτόχρονα, την στιγμή που μιλάει, προβάλλονται σκληρές εικόνες με νεκρούς αμάχους στην Ουκρανία.

«Οι ωμότητες που διαπράχθησαν από τους Ρώσους στρατιώτες στην Μπούτσα, το Ιρπίν και αλλού στην Ουκρανία προκάλεσαν φρίκη στον κόσμο (…) Οι αναφορές είναι τόσο σοκαριστικές, τόσο αποκρουστικές που δεν αποτελεί έκπληξη ότι η κυβέρνησή σας προσπαθεί να σας τις κρύψει. Ο πρόεδρός σας ξέρει ότι αν μπορούσατε να δείτε τι συνέβη δεν θα στηρίζατε αυτόν τον πόλεμο», είπε μεταξύ άλλων στο μήνυμα του.

«Και όταν βρείτε την αλήθεια, μοιραστείτε την. Όσοι ευθύνονται θα λογοδοτήσουν. Και η Ιστορία θα θυμάται ποιος κοίταζε από την άλλη μεριά», πρόσθεσε στη συνέχεια και τόνισε ότι «ο πρόεδρός σας κατηγορείται για διάπραξη εγκλημάτων πολέμου. Αλλά δεν μπορώ να πιστέψω ότι ενεργεί εξ ονόματός σας».

Μάλιστα, κάλεσε τους Ρώσους να χρησιμοποιούν συνδέσεις VPN, ώστε να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες για τον πόλεμο από ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης.

Προσοχή, ακολουθούν σκληρές εικόνες:

Το μήνυμα του Βρετανού πρωθυπουργού, χωρίς τις σκληρές εικόνες: