Από την στιγμή που παγιώθηκε το μέτωπο στο πόλεμο της Ουκρανίας και υποχώρησαν τα ρωσικά στρατεύματα σε ορισμένες περιοχές, ιστορίες φρίκης βγήκαν στη δημοσιότητα, ενώ πληθαίνουν οι αναφορές για εγκλήματα πολέμου από την Μόσχα.

Η dailymail.co.uk συγκέντρωσε ορισμένες από αυτές, σύμφωνα με τις οποίες οι Ρώσοι στρατιώτες φέρεται να σκοτώνουν ή να κακοποιούν Ουκρανούς, ως αντίποινα για την αντίσταση του ουκρανικού στρατού.

«Οι Ρώσοι στρατιώτες είναι ζώα», είπε χαρακτηριστικά η 63χρονη Anna Schevchenko, η οποία υποστήριξε ότι είδε Ρώσους να βιάζουν μία μητέρα και την 15χρονη κόρη της στο Ιρπίν. «Τραβούσαν τις γυναίκες όπως – όπως για να τις βγάλουν από τα σπίτια τους και να τις βιάσουν», συμπλήρωσε στη συνέχεια και πρόσθεσε πως «είδα αρκετούς στρατιώτες να βιάζουν μια μητέρα και την 15χρονη κόρη της».

Παράλληλα, υπάρχουν αναφορές για δολοφονίες αμάχων που προσπαθούσαν να ξεφύγουν στη μέση του δρόμου, ενώ φωτογραφίες και βίντεο με πτώματα διάσπαρτα στους δρόμους, αρχίζουν να κυκλοφορούν μαζικά μετά την σφαγή που φέρεται να έγινε στη Μπούκα.

Μάλιστα, μερικοί υποστηρίζουν ότι πολλά πτώματα έχουν μία σφαίρα πίσω στο κεφάλι, κάτι που σημαίνει ότι εκτελέστηκαν.

Η 57χρονη Tanya Nedashkivs’ka θρηνεί πάνω από το πτώμα του άνδρα της. Μπούκα 4 Απριλίου