Ένα διπλωματικό θρίλερ έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες, καθώς σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, η Ρωσία δίνει διορία στην Ουκρανία έως τις 15:00 για να απαντήσει στην πρότασή της να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις στη Λευκορωσία αναφορικά με τον τερματισμό του πολέμου.

Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο βοηθός του Βλαντιμίρ Πούτιν, Βλαντιμίρ Μεντίνσκι, εγγυήθηκε για την ασφάλεια της ουκρανικής αποστολής, σε περίπτωση που βρεθεί στη Λευκορωσία για διαπραγματεύσεις, με τη ρωσική αντιπροσωπεία να έχει ήδη φτάσει στην πόλη Γόμελ και θα περιμένει την απάντηση των Ουκρανών.

«Προτείνουμε ήρεμα το εξής: Είναι μεσημέρι τώρα. Μέχρι τις 15:00 συνεχίζουμε να είμαστε εδώ και περιμένουμε την απάντηση της ουκρανικής πλευράς ως επιβεβαίωση της δικής της απόφασης να φύγουν για διαπραγματεύσεις στο Γόμελ. Μόλις λάβουμε αυτήν την επιβεβαίωση, θα φύγουμε αμέσως εκεί και θα συναντήσουμε τους συναδέλφους μας στις διαπραγματεύσεις. Είμαστε υπέρ της ειρήνης. Σε περίπτωση άρνησης διαπραγμάτευσης, όλη η ευθύνη για το αιματοκύλισμα θα είναι στην ουκρανική πλευρά. Αλλά είμαστε εδώ μέχρι τις 15:00 περιμένοντας την απάντηση του την ουκρανική πλευρά», δήλωσε ο Μεντίνσκι, σύμφωνα με το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ria Novosti.

Δεν έχουν σκοπό να μεταβούν στη Λευκορωσία για διαπραγματεύσεις οι εκπρόσωποι της ουκρανικής κυβέρνησης, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ζελένσκι, Σεργκέι Νικιφόροφ.

«Ακούσαμε δηλώσεις ότι μια ρωσική αντιπροσωπεία ήρθε στο Γόμελ για διαπραγματεύσεις. Πρέπει να πούμε ότι εκπρόσωποι της Ουκρανίας δεν θα είναι εκεί. Αυτό το ενδεχόμενο συζητήθηκε πραγματικά, αλλά την τελευταία στιγμή οι Ρώσοι διαπραγματευτές ζήτησαν από τον ουκρανικό στρατό να καταθέσει πρώτα τα όπλα», έγραψε στο Facebook του.