Για πλήθος αυθαιρεσιών στη λειτουργία του μοιραίου λούνα παρκ στο Ελληνικό κάνουν λόγο οι επιθεωρητές.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα των «Νέων», οι ελεγκτές διαπίστωσαν ότι το λούνα παρκ, όπου έχασε τη ζωή του ένα 13χρονο αγόρι, δεν είχε νόμιμη παροχή ηλεκτροδότησης, αλλά οι υπεύθυνοι φέρονται ότι έπαιρναν ρεύμα έχοντας κάνει παράνομη σύνδεση στο δημοτικό δίκτυο.

Επίσης, η εκμίσθωση του χώρου από τον Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης είχε αποφασισθεί σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και ελήφθη με διαφορά μίας ψήφου: 17 έναντι 16.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, δημοτικοί σύμβουλοι είχαν καταγγείλει ότι δεν μπορούσε να εκμισθωθεί ο χώρος, αφού πρόκειται για ρέμα, ενώ ο δήμος δεν έκανε κανέναν έλεγχο στη συνέχεια, παρά το γεγονός ότι το λούνα παρκ λειτουργούσε χωρίς να έχει υποβάλει η ιδιοκτήτρια εταιρεία κανένα από τα απαιτούμενα έγγραφα. Δεν ζητήθηκαν τα έγγραφα αυτά ούτε όταν έληξε – τον Φεβρουάριο – η περίοδος της εκμίσθωσης που παρατάθηκε «σιωπηρά», δηλαδή παράνομα.

Το μεσημέρι της Τετάρτης στις 13:30, ο δήμαρχος Ελληνικού Χρήστος Κορτζίδης θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τη λειτουργία του χώρου.