Ξεκινούν έλεγχοι σε όλα τα λούνα παρκ της χώρας

«Λουκέτο» και αυτόφωρο αν διαπιστωθούν παραβάσεις ζητά η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου


ΚΟΙΝΩΝΙΑ
19:12
02/05/2014
Ξεκινούν έλεγχοι σε όλα τα λούνα παρκ της χώρας
4
loading

Τη διεξαγωγή ελέγχων σε όλα τα λούνα παρκ, πίστες αυτοκινητιδίων, τσίρκο κλπ ζητά από τους κατά τόπους εισαγγελείς της χώρας η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη. Όπως αναφέρει σε εγκύκλιό της, σε περίπτωση που διαπιστωθούν παραβάσεις οι χώροι αυτοί θα πρέπει να σφραγίζονται και οι υπεύθυνοι να παραπέμπονται στο αυτόφωρο.

Αναλυτικότερα, η κ. Κουτζαμάνη απέστειλε εγκύκλιο προς τους προϊσταμένους των εισαγγελιών Εφετών Αθηνών στην οποία αναφέρει:

«Με αφορμή το πρόσφατο τραγικό περιστατικό του θανάτου του δεκατριάχρονου ανηλίκου σε χώρο ψυχαγωγικών παιδειών (λούνα-πάρκ) στον δήμο Ελληνικού και με βάση δημοσιεύματα από τα οποία προκύπτει ότι ενδέχεται να λειτουργούν και σε άλλους Δήμους χώροι ψυχαγωγικών παιδειών (λούνα πάρκ, πίστες αυτοκινητιδίων, τσίρκο κλπ) και άλλων παρεμφερών δραστηριοτήτων χωρίς άδεια λειτουργίας και εγκατάστασης των κατασκευών των και γενικά χωρίς να πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις λειτουργίας τους (καταλληλότητα των κατασκευών, ασφάλεια και συντήρηση αυτών, τήρηση των απαιτουμένων μέτρων ασφαλείας, κανονισμού πυρασφάλειας και πυροπροστασίας κ.λπ.) με συνέπεια να εκτίθεται σε κίνδυνο η ζωή και η υγεία των παιδιών που ψυχαγωγούνται σ' αυτούς τους χώρους, αλλά και των ενηλίκων που τα συνοδεύουν, παρακαλούμε να παραγγείλετε στους διευθύνοντες τις Εισαγγελίες Πρωτοδικών της χώρας να ζητήσουν τη διενέργεια ελέγχων από τα αρμόδια όργανα (Αστυνομικά όργανα, αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες των οικείων ΟΤΑ ή της Τεχνική Υπηρεσία Δήμων και Κοινοτήτων (ΤΥΔΚ), Πυροσβεστική υπηρεσία κλπ) στους χώρους ψυχαγωγικών παιδειών (λούνα πάρκ, πίστες αυτοκινητιδίων, τσίρκων) και άλλων παρεμφερών δραστηριοτήτων, που έχουν εγκατασταθεί και λειτουργούν στους Δήμους της περιφέρειάς τους και εφόσον αυτοί λειτουργούν χωρίς άδεια λειτουργίας και εγκατάστασης των κατασκευών των και γενικά χωρίς να πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις λειτουργίας τους, με συνέπεια να εκτίθεται έτσι σε κίνδυνο η ζωή και η υγεία των παιδιών που ψυχαγωγούνται σ' αυτούς ή ακόμα και των ενηλίκων που τα συνοδεύουν, να ενεργήσουν τα περαιτέρω νόμιμα».

Ακόμη, σημειώνει η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, «σε σοβαρές περιπτώσεις, εφόσον πρόκειται περί αυτοφώρων πλημμελημάτων, να ακολουθείται η διαδικασία του αυτοφώρου».

Τέλος, τονίζει η κ. Κουτζαμάνη, ότι σε περίπτωση που συντρέχουν οι νόμιμες περιπτώσεις οι εισαγγελείς να ζητούν «τάχιστα και την κατά τη διοικητική διαδικασία σφράγιση της επιχείρησης από τις αρμόδιες Αρχές».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar nikolaos

  τι θέλουν να μας τραγουδήσουν τώρα ότι σωνη και καλά υπάρχουν εισαγγελείς;;;;;'καλά ρε δικαιοσύνη ξέρουμε ότι είσαι στραβή τυφλή αλλά ,αμας και πεθάνη καπιο παιδάκι δικόμου δικοσας ανοίγουν τα μάτια σας ,το πριν δε το γνωρίσετε;;

 2. avatar shellocker

  ενω για παραδειγμα αυτοι που εδιναν "παρανομες" αδειοδοτησεις μεσα στα ρουσφετολογικα πλαισια βεβαιως βεβαιως, ΔΕΝ θα παθουν τιποτα ετσι ?

 3. avatar Ομηρος ομηρόπουλος

  Ο ΕΞΕΦΤΕΛΙΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΟΡΙΑ !! ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΝΕΙ ΒΟΛΤΑ ΣΤΑ ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ !!

 4. avatar gianag

  αφου πεθανε το παιδακι.Επικινδυνοι αλητες.να ντρεπεστε.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει