Τον δήμαρχο Ελληνικού Χρήστο Κορτζίδη που βρίσκεται το τελευταίο διάστημα στο επίκεντρο σφοδρών επικρίσεων για την τραγωδία στο λούνα παρκ που οδήγησε στον θάνατο ένα 13χρονο αγόρι υπερασπίζεται με άρθρο της στην «Αυγή» η Ελένη Πορτάλιου, επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Ανοιχτή Πόλη» στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές.

«Τον δήμαρχο Χρήστο Κορτζίδη, τους αντιδημάρχους, τους δημοτικούς συμβούλους, τη δημοτική παράταξη και τους εργαζόμενους δεν τους γνωρίσαμε χθες. Πάνω από μια δεκαετία αποτελούν σπάνιο υπόδειγμα ευθύνης μιας αιρετής αρχής απέναντι στους δημότες που την εξέλεξαν και ευρύτερα απέναντι στους κατοίκους των παράλιων δήμων και της Αττικής», γράφει χαρακτηριστικά η κ. Πορτάλιου.

Η ίδια απαντώντας σε όσους ισχυρίζονται ότι ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του επειδή δεν παραιτείται, όπως αναφέρει, «πρέπει να θυμηθούν πόσες εκατοντάδες φορές αυτός ο εκπρόσωπος του λαού, με το ακατάβλητο φρόνημα και την απίστευτη ευγένεια και σεμνότητά του, ανέλαβε ευθύνες πολύ πέραν αυτών που αναλογούν σ’ έναν δήμαρχο μαζί μ’ εμάς και στο όνομα όλων μας».

«Πού έφταιξε, λοιπόν, τούτων δεδομένων η δημοτική αρχή στην περίπτωση του λούνα παρκ;», διερωτάται η κ. Πορτάλιου. Και υπενθυμίζει: «Ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης κατάφερε να διασώσει σε εποχή Μνημονίων, μείωσης των πόρων της Αυτοδιοίκησης κατά 60% και με μεγάλες ελλείψεις προσωπικού τις κοινωνικές υπηρεσίες για τους δημότες του, ακροβατώντας πάνω σ’ ένα ακατάλληλο, πολύπλοκο και αντιφατικό θεσμικό πλαίσιο, που μέσω του ελέγχου σκοπιμότητας αποσκοπεί να μεταφέρει τις ευθύνες του κεντρικού κράτους στα αιρετά δημοτικά συμβούλια.

«Ο δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης δεν επέλεξε να παραιτηθεί. Ήταν υπεύθυνη στάση; Το σίγουρο είναι ότι το κίνητρο δεν ήταν να κρατήσει την καρέκλα του», καταλήγει η κ. Πορτάλιου.