Με χειροπέδες αρχαιοκάπηλος στη Βοιωτία

Επιτύμβιες στήλες και αγάλματα στη συλλογή του


ΚΟΙΝΩΝΙΑ
12:21
20/02/2013
Με χειροπέδες αρχαιοκάπηλος στη Βοιωτία
2
loading

Έναν 58χρονο συνέλαβε η αστυνομία στις Πλαταιές της Βοιωτίας για κατοχή αρχαίων. Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-Μία μαρμάρινη επιτύμβια στήλη ρωμαϊκών χρόνων με αετωματική επίστεψη. Φέρει επιγραφή στο γείσο «ΚΑΛΛΩΝ ΦΙΛΟΚΡΑΤΟΥΣ». Φέρει ανάγλυφη μορφή όρθιου ανδρός με χιτώνα, ελλιπής κατά την κεφαλή. Το συνολικό ύψος της στήλης είναι 1,32 μ., το μέγιστο πλάτος της στη βάση 0,57 μ. και το πάχος της 0,10 μ.

-Μία μαρμάρινη επιτύμβια στήλη πρώιμων ρωμαϊκών χρόνων με την επιγραφή «ΕΠΙ ΑΡΕΣΚΟΥΣΗ», συνολικού ύψους 0,70 μ., πλάτους 0,35 μ. και πάχους 0,13 μ

-Ένα απότμημα μαρμάρινης επιτύμβιας στήλης όμοιου τύπου με την ανωτέρω (Α) στήλη. Σώζεται ιστάμενη ανάγλυφη ανδρική μορφή, ελλιπής κατά την κεφαλή και τα πόδια, καθώς και τμήμα της στήλης. Το συνολικό σωζόμενο ύψος είναι 0,41 μ., το πλάτος 0,20 μ., και το πάχος 0,07 μ.

-Απότμημα μαρμάρινου αγάλματος καθιστής μορφής, πιθανόν ελληνιστικών- ρωμαϊκών χρόνων. Σώζεται το κάτω τμήμα του σώματος μέχρι τη μέση. Η μορφή κάθεται σε θρόνο και πατά σε βάση. Το συνολικό ύψος είναι 0,45 μ., το πλάτος 0,32 μ. και πάχος 0,30 μ.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
 1. avatar laros

  Άμεση απέλαση ολων των λαθρομεταναστων , των νομιμοποιημενων , των ελληνοποιημενων , των γυφτων , των προστατων τους , και των αρχαιοκαπηλων για να περιοριστει η εγκληματικοτητα στην ΕΛΛΑΔΑ .
  ΣΚΙΠΙΩΝ

 2. avatar Q mark

  Κάποτε, πριν πολλά χρόνια στις Πλαταιές, οι Έλληνες πολέμησαν γενναία (με ΟΛΗ τη σημασία της λέξης) απέναντι στη μεγαλύτερη στρατιωτική δύναμη της εποχής, και νίκησαν γιατί πραγματικά πίστευαν αυτά που τότε υπερασπίζονταν.
  Στις σημερινές Πλαταιές, το έθνος-κατάντια που υποκατέστησε τους παλαιούς ένδοξους κατοίκους του ιερού αυτού τόπου, ξεπουλάνει τη μόνη κληρονομιά για την οποία μπορεί ακόμα (?) να είναι υπερήφανο...
  Έχει δίκιο ο Γκάτσος, ας κοιμηθεί για πάντα η Περσεφόνη στην αγκαλιά της γής, να μη βλέπει πλέον ...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει