Περισσότερες από 55 κλοπές σε σπίτια και καταστήματα είχε διαπράξει τον τελευταίο χρόνο σπείρα στην Αχαΐα, η οποία εξαρθρώθηκε, ενώ συνελήφθησαν μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση τέσσερα άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία. Επίσης, αναζητούνται άλλα τρία άτομα.

Οι τέσσερις συλληφθέντες «πιάστηκαν στα πράσα» μετά από κλοπή στο σπίτι ενός 87χρονου στο Ακταίο της Πάτρας, κατά την οποία έγιναν αντιληπτοί από γείτονες και τράπηκαν σε φυγή. Οι αστυνομικοί εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό, με αποτέλεσμα να εντοπίσουν ένα όχημά τους και να τους συλλάβουν λίγη ώρα αργότερα.

Σημειώνεται ότι από την έως τώρα έρευνα, η οποία είναι σε εξέλιξη, έχουν εξιχνιαστεί 59 κλοπές – διαρρήξεις (54 σε σπίτια και 5 σε καταστήματα).Οι περιπτώσεις αυτές αφορούν διαρρήξεις στις εξής περιοχές:
Υπογραμμίζεται ότι, το περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν οι δράστες από την παράνομη δράση τους ξεπερνά τις 225.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών και κρατούνται προκειμένου απολογηθούν ενώπιον του ανακριτή.

Τις έρευνες που συνεχίζονται και το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών.