Στην εξάρθρωση μια σπείρας, τα 8 μέλη της οποίας υποδύονταν τους διανομείς φαγητού και διακινούσαν λαθραία τσιγάρα στη Νέα Ιωνία, προχώρησε η Αστυνομία.

Η σπείρα αποτελούνταν από εφτά Πακιστανούς, ηλικίας από 15-49 ετών και έναν 46χρονο Έλληνα, ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται 4 συνεργοί τους.

Τα πακέτα λαθραίων τσιγάρων και καπνού εντοπίστηκαν σε ισόγεια κατοικία στη Νέα Ιωνία κρυμμένα στο εσωτερικό τοίχου που καλύπτονταν με χαλί.

Δύο από τα μέλη, μεταξύ των οποίων και ο 46χρονος Έλληνας, είχαν τον ρόλο του προμηθευτή και του «εισπράκτορα» των κερδών, τρία μέλη είχαν αναλάβει τη φύλαξη της οικίας, ενώ οι υπόλοιποι διακινούσαν και πωλούσαν τα πακέτα των τσιγάρων και του καπνού με τη χρήση μοτοσυκλετών, στις οποίες είχαν προσαρμόσει κουτιά μεταφοράς, υποδυόμενοι τους διανομείς φαγητού.

Στην κατοχή τους, καθώς και από την έρευνα σε οικίες στην Νέα Ιωνία και στην Αργυρούπολη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 14.404 πακέτα τσιγάρων, 665 πακέτα καπνού, τέσσερις δίκυκλες μοτοσυκλέτες με προσαρμοσμένα σε αυτές κουτιά μεταφοράς διανομέων φαγητού και ένα Ι.Χ.