Μεγάλη έκρηξη κοντά στο κέντρο του Κιέβου ακούστηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (16/3) στην ουκρανική πρωτεύουσα, όπως μετέδωσε ο απεσταλμένος του Open στην πόλη, ενώ συνεχίζεται για 21η ημέρα ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με ουκρανικές πηγές, οι ουκρανικές δυνάμεις κατάφεραν να αναχαιτίσουν έναν ρωσικό πύραυλο, τα κομμάτια του οποίου έπεσαν κοντά στο παιδιατρικό νοσοκομείο στο κέντρο του Κιέβου, και προκάλεσαν ζημιές σε κατοικίες, χωρίς να υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς.

Μάλιστα, όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος, πρόκειται για τον ισχυρότερη έκρηξη που έχει ακουστεί τις τελευταίες 20 ημέρες στο Κίεβο.

Σφυροκοπούν την ουκρανική πρωτεύουσα

Στο μεταξύ τα ξημερώματα της Τετάρτης και ενώ είχε αρχίσει η απαγόρευση κυκλοφορίας διάρκειας 36 ωρών που επέβαλε ο δήμαρχος του Κιέβου, Βιτάλι Κλίτσκο, ήχησαν οι σειρήνες στην ουκρανική πρωτεύουσα και ακούστηκαν οι πρώτες εκρήξεις στα δυτικά της πόλης, σύμφωνα με το CNN.

Μια πολυκατοικία, 12 ορόφων, στο Κίεβο έγινε στόχος επίθεσης. Υπάρχουν 2 τραυματίες και 37 άνθρωποι έχουν απεγκλωβιστεί, σύμφωνα με πληροφορίες. Οι ουκρανικές δυνάμεις ανέμεναν να ενταθούν οι ρωσικές επιθέσεις στην πρωτεύουσα. Είναι η 3η κατά σειρά ημέρα όπου το Κίεβο σείεται από κάποιο χτύπημα στις πρώτες πρωινές ώρες.