Δριμεία κριτική στον Βλαντιμίρ Πούτιν άσκησε η εγγονή του πρώην Σοβιετικού ηγέτη Νικίτα Χρουστσόφ, καθώς δήλωσε ότι αισθάνεται «ντροπή» για την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Μάλιστα, τόνισε πως ο παππούς της θα θεωρούσε ποταπό, το γεγονός ότι Ρώσοι επιτίθενται σε πόλη που δημιουργήθηκε από την αρχή, επειδή καταστράφηκε στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Όπως αναφέρει ο independent.co.uk, η Νίνα Χρουστσόφ που ήταν πέντε ή έξι ετών όταν απεβίωσε ο παππούς της, είπε ότι αυτός και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζον Φ Κένεντι είχαν επιλύσει την κουβανική πυραυλική κρίση του 1963 μέσα σε λίγες μέρες, επειδή και οι δύο «ήταν “φρικαρισμένοι” από την προοπτική να ξεσπάσει πόλεμος».

«Δες το σήμερα. Ο Πούτιν δεν έχει φρικάρει», λέει χαρακτηριστικά και προσθέτει ότι ο Πούτιν «στην πραγματικότητα άνοιξε το πυρηνικό οπλοστάσιο».

Επίσης, μεταξύ άλλων, δήλωσε ότι «δεν μπορώ να πιστέψω ότι, αν και ισχυρίζεται ότι προσπαθεί να αποτρέψει τον πόλεμο, στην πραγματικότητα διεξάγει πόλεμο σε ένα έθνος που λέει ότι είναι το ίδιο με τη Ρωσία – ένα αδελφό έθνος των Ουκρανών».

«Αυτό είναι πολύ οργουελικό, όπως κάθε δυστοπικό μυθιστόρημα που μπορείς να πάρεις, ξέρεις, Χάξλεϊ, Όργουελ… Βασικά, διάλεξε», συμπλήρωσε στη συνέχεια.

Σημειώνεται, ότι ο Νικίτα Χρουστσόφ αντιμετώπισε με ιδιαίτερο τρόπο την Ουκρανία στην ΕΣΣΔ, όταν ανέλαβε την εξουσία. Ο ίδιος παραχώρησε την Κριμαία, τερματίζοντας την ρωσική κυριαρχία, ενώ είχε ιδιαίτερα αισθήματα για το Κίεβο, καθώς ο ίδιος συμμετείχε στην άμυνα της ουκρανικής πρωτεύουσας, όταν εισέβαλαν οι Ναζί στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.