Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία συνεχίζεται για δεύτερο 24ωρο με τις μάχες να μαίνονται σε 8 σημεία «κλειδιά», ενώ το ρωσικό πυροβολικό σφυροκοπάει το Κίεβο, το οποίο εγκαταλείπουν άρον άρον χιλιάδες πολίτες.

Με μία βαλίτσα στο χέρι πολλές οικογένειες φεύγουν από την Ουκρανική πρωτεύουσα – ακόμη και με ωτοστόπ- ώστε να ξεφύγουν από την φρίκη του πολέμου, ενώ οι πρώτοι πρόσφυγες έφτασαν στη Πολωνία και την Ουγγαρία. Μέχρι στιγμής, οι πρώτες αισιόδοξες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι θα υπάρξουν 1 με 3 εκατ. , ενώ οι χειρότερες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για έως και 5 εκατ. άτομα.

Τα καταφύγια της Ουκρανίας γεμίζουν καθημερινά κόσμο, ενώ τα σούπερ μάρκετ έχουν αδειάσει. Παρόλα αυτά, Ουκρανοί που μένουν στο εξωτερικό προσπαθούν να επιστρέψουν στη πατρίδα τους για βρουν τις οικογένειες τους, ενώ φουντώνουν οι διαδηλώσεις, τόσο σε Ρωσία, όσο και σε άλλα κράτη, με τους διαδηλωτές να ζητούν τερματισμό των εχθροπραξιών.

Παράλληλα, ο διπλωματικός πόλεμος κορυφώνεται με το ΝΑΤΟ να προειδοποιεί την Μόσχα, η οποία απείλησε Φινλανδία και Σουηδία για μελλοντική ένταξη τους στη Βορειοατλαντική συμμαχία.

Ακολουθούν φωτογραφίες του Associated Press, που αποτυπώνουν την φρίκη που βιώνουν οι πολίτες της Ουκρανίας για δεύτερο συνεχόμενο 24ωρο: