Για σοβαρές συνέπειες σε Σουηδία και Φινλανδία αν θελήσουν να ενταχθούν στο NATO, έκανε λόγο η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, η οποία μίλησε την Παρασκευή (25/2) για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της και ενώ μαίνονται οι συγκρούσεις στην Ουκρανία, η Μαρία Ζαχάροβα είπε, μεταξύ άλλων, ότι Σουηδία και Φινλανδία θα βρεθούν αντιμέτωπες με πολιτικές και στρατιωτικές συνέπειες αν αποφασίσουν να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ.

Η ίδια τόνισε πως η Ρωσία έχει καθήκον «να φέρει το καθεστώς των ανδρείκελων που ήρθε στην εξουσία το 2014 στη δικαιοσύνη».

«Σκοπός της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης στο Ντονμπάς είναι η προστασία των ανθρώπων που έχουν υποστεί κακοποίηση και γενοκτονία από το καθεστώς του Κιέβου εδώ και οκτώ χρόνια» επεσήμανε όπως μεταδίδει το ΣΚΑΪ η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Χωρίς αποστρατιωτικοποίηση και αποναζιστικοποίηση οι επαφές με την ουκρανική ηγεσία θα είναι ανώφελες, δήλωσε ακόμα η Μαρία Ζαχάροβα, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.