Οι αρχές της Ρωσίας και της Ουκρανίας συζητούν το τρέχον διάστημα νέα, «αρκετά μεγάλη», ανταλλαγή αιχμαλώτων πολέμου, όπως δήλωσε η Ρωσίδα επίτροπος ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Γιάνα Λαντράταβα, σύμφωνα με σημερινό τηλεγράφημα του επίσημου πρακτορείου ειδήσεων TASS.
Χιλιάδες αιχμάλωτοι ανταλλάχτηκαν αφότου ξέσπασε ο πόλεμος, με την εισβολή του ρωσικού στρατού στην ουκρανική επικράτεια, πριν από τεσσεράμισι και πλέον χρόνια, τον Φεβρουάριο του 2022.
Συμφωνία που έγινε τον Μάιο και η οποία επέτρεψε την ανταλλαγή περίπου χιλίων αιχμαλώτων πολέμου, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο το Reuters, χαρακτηρίστηκε ένα από τα λιγοστά απτά αποτελέσματα των συνομιλιών ανάμεσα στη Μόσχα και το Κίεβο με μεσολάβηση των ΗΠΑ.
