Πιο επιθετικά θα πρέπει να αγωνιστεί η Εθνική απέναντι στην Ακτή Ελεφαντοστού, σύμφωνα με τον Νίκο Κωστένογλου, ο οποίος τόνισε αισιόδοξος για καλύτερη εμφάνιση σε σχέση με την Ιαπωνία, μιλώντας στον NovaΣπορ FM και στην εκπομπή του Βασίλη Σαμπράκου. Τι είπε για τις συνθήκες στη Βραζιλία που είναι κατά των Ευρωπαίων και για τις ομάδες που έχει ξεχωρίσει, μέχρι στιγμής, στη διοργάνωση.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του:

Για τον λόγο που πολλές ευρωπαϊκές ομάδες έχουν χαμηλή απόδοση:

«Είναι αρκετά πράγματα που επηρεάζουν. Πρώτον το κοινωνικό πρόβλημα που υπάρχει στην χώρα, δεύτερον οι καιρικές συνθήκες που διαφέρουν σε σχέση με την Ευρώπη, τρίτον η κόπωση των παικτών που έχουν παίξει σε πολλά παιχνίδια και τέταρτον οι μετακινήσεις που είναι μεγάλες».

Για τις πιθανές εκπλήξεις της διοργάνωσης:

«Οι ευρωπαϊκές χώρες δύσκολα έχουν καλή απόδοση σε διοργάνωση Λατινικής Αμερικής, αυτό είναι και το ευχάριστο του ποδοσφαίρου. Έμεινε έξω η Αγγλία και η Ισπανία, ενώ και για την Πορτογαλία είναι δύσκολη η κατάσταση. Φαβορί και αουτσάιντερ υπάρχουν μόνο στα χαρτιά .Η Χιλή για παράδειγμα φαίνεται να είναι πολύ συγκεντρωμένη, με καλή τακτική και δύσκολα θα την κερδίσει κάποιος. Η Βραζιλία μέχρι στιγμής δεν μας ενθουσιάζει, δεν δημιουργεί ευκαιρίες και αντιμετωπίζει προβλήματα στην οργάνωση. Στον δικό μας τον όμιλο πέρα από την Κολομβία ας ελπίσουμε πως θα περάσουμε εμείς. Σε κάθε όμιλο υπάρχουν ομάδες-αουτσάιντερ που σπάνε της παραδόσεις».

Για την καλύτερη ομάδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου:

«Οι έμπειρες ομάδες χρόνο με τον χρόνο βελτιώνονται. Εμένα με εντυπωσιάζει η Χιλή, έχει τρομερή αυτοπεποίθηση και είναι δεμένη αμυντικά. Η Ολλανδία παρουσιάζεται με τρεις κεντρικούς αμυντικούς και έχουν δυο πολύ καλούς επιθετικούς που μπορούν να ανατρέψουν τις καταστάσεις. Μέχρι στιγμής θα διάλεγα την Γερμανία, μόνο οι δυο κεντρικοί αμυντικοί της δεν μου αρέσουν επειδή δεν είναι ιδιαίτερα γρήγοροι, όχι όμως και η αμυντική της οργάνωση, κατά τα άλλα είναι πλήρης και σοβαρή ομάδα. Η Βραζιλία δεν πείθει, ούτε η Αργεντινή, η Γαλλία έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα με εύκολους αντιπάλους μέχρι στιγμής, την Κόστα Ρίκα δεν μπορώ να την βάλω ψηλά».

Για το τι θα πρέπει να αλλάξει η Εθνική με την Ακτή Ελεφαντοστού:

«Η Ελλάδα θα πρέπει να είναι πιο ξεκάθαρη, η Εθνική μας ομάδα είχε πετύχει το απόλυτο πριν από δέκα χρόνια αλλά μέσα στην δεκαετία δεν καταφέραμε να γίνουμε πιο πλήρης. Πλέον είμαστε μια ομάδα μέσα στη παγκόσμια δωδεκάδα αλλά δεν έχουμε καταφέρει να βελτιώσουμε το στυλ παιχνιδιού μας. Δε νομίζω πως θα αλλάξουμε πολύ σε σχέση με την Ιαπωνία. Ο κ. Σάντος που είναι γνώστης των ελλήνων παικτών σίγουρα θα κάνει κάποιες αλλαγές. Ελπίζω πως θα είμαστε λίγο πιο επιθετικοί. Με την Κολομβία κάναμε 2-3 φάσεις αλλά δεν βάλαμε γκολ. Χάνουμε πολλές φόρες τον έλεγχο του παιχνιδιού. Ελπίζω να έχουμε περισσότερη αυτοπεποίθηση αλλιώς δεν θα μπορέσουμε να κερδίσουμε. Στο προηγούμενο παιχνίδι που παίζαμε με 10 μπορέσαμε να πάρουμε την ισοπαλία. Είμαστε για τα δύσκολα κι εκεί που δεν μας πιστεύουν οι άλλοι, εμείς αποδεικνύουμε το αντίθετο. Έχουμε καλούς κι έμπειρους παίκτες με παραστάσεις. Είμαι αισιόδοξος και πιστεύω πως θα παρουσιαστούμε καλύτεροι».

Πηγή: Sport-fm.gr