Στα πλαίσια συντονισμένης επιχείρησης που έγινε σε παραλία στην βορειοανατολική Κέρκυρα, εντοπίστηκε θαλαμηγός με σημαία Τουρκίας, η οποία μετέφερε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών στην Κέρκυρα και συνελήφθησαν και δυο μέλη της σπείρας διακίνησης ναρκωτικών.

Από την επιχείρηση αυτή, συνελήφθησαν ένας Τούρκους υπήκοος 55 ετών που ήταν κυβερνήτης, καθώς και ο 48χρονος ιδιοκτήτης της θαλαμηγού.

Οι δύο άνδρες είχαν προηγουμένως μεταφέρει με την θαλαμηγό από τα παράλια της Αλβανίας, συνολικά 48 συσκευασίες με κάνναβη βάρους σαράντα επτά κιλών και τετρακοσίων γραμμαρίων και στην συνέχεια τις είχαν αποκρύψει σε δύσβατη παραλιακή περιοχή της βορειοανατολικής Κέρκυρας.

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία της έρευνας, τον τρόπο που ενεργούσαν και την ποσότητα των ναρκωτικών που κατασχέθηκαν προέκυψε εκ μέρους των δύο συλληφθέντων η κατάρτιση επαγγελματικής μεθοδολογίας για την διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών, για την αποκόμιση παράνομων εσόδων καθώς εκτιμάται ότι η συγκεκριμένη ποσότητα θα τους απέφερε το ποσό των 45.000 ευρώ περίπου.

Σε βάρος των δύο αλλοδαπών σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και άλλες παραβάσεις.

Προανάκριση για την υπόθεση πραγματοποιείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Κέρκυρας, ενώ στις έρευνες συμμετείχε και προσωπικό του Λιμεναρχείου Κέρκυρας.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.