Χωρίς αποτέλεσμα παραμένουν οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των αδίστακτων κακοποιών, οι οποίοι πυροβόλησαν και σκότωσαν τον υπαρχιφύλακα Γιώργο Ανδριτσόπουλο, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου στο Δίστομο Βοιωτίας.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι πρόκειται για δραπέτες των φυλακών Τρικάλων και πιθανότατα κάποιοι από αυτούς που είχαν εμπλακεί πριν από λίγο καιρό στην αιματηρή συμπλοκή στα Ίσθμια Κορινθίας, όπου είχε πέσει νεκρή η 25χρονη, και οι οποίοι χαρακτηρίζονται ως ιδιαίτερα επικίνδυνοι.

Όλα ξεκίνησαν γύρω στις 2 τα ξημερώματα της Δευτέρας όταν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λειβαδιάς, που εκτελούσαν υπηρεσία ελέγχων στην περιοχή της Δεσφίνας, ενημερώθηκαν για ύποπτα άτομα, τα οποία κινούνταν πεζή σε περιοχή του Διστόμου, και κατευθύνθηκαν στο σημείο για να τα ελέγξουν.

Στην περιοχή μετέβη αρχικά ένα συμβατικό όχημα, με τρεις αστυνομικούς.

Ενώ οι αστυνομικοί στάθμευαν το αυτοκίνητο, εμφανίστηκαν πέντε άτομα, που ήταν κρυμμένα σε παρακείμενο αλσύλλιο, και με την απειλή βαρύ οπλισμού αφαίρεσαν τον υπηρεσιακό τους εξοπλισμό -τρία αλεξίσφαιρα γιλέκα, τρία πιστόλια και ένα πολεμικό τυφέκιο G 3- A3.

Οταν κατέφθασε δεύτερο συμβατικό όχημα με δυο αστυνομικούς, ένας από τους κακοποιούς πυροβόλησε εναντίον τους, με ανθρωποκτόνο – σύμφωνα με την αστυνομία- πρόθεση, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο οδηγός στο δεξί μηρό.

Ο 37χρονος υπαρχιφύλακας μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο Λειβαδιάς, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Οι δράστες διέφυγαν με το πρώτο υπηρεσιακό όχημα μάρκας Ford Focus και χρώματος μπλε.

Στην ευρύτερη περιοχή βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, με τη συνδρομή ειδικών δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ. (Ε.Κ.Α.Μ., Ο.Π.Κ.Ε., Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. κλπ) και ελικοπτέρου, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη σύλληψή τους.

Θρήνος για το χαμό του αστυνομικού



Η είδηση του θανάτου του 37χρονου υπαρχιφύλακα βύθισε στο πένθος τη Στερεά Ελλάδα.

Ο άτυχος αστυνομικός ήταν πατέρας δύο παιδιών και η σύζυγός του είναι έγκυος στον όγδοο μήνα.

Στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook, είχε πολλές φωτογραφίες με τα παιδιά του, τα οποία λάτρευε. Αγαπούσε με πάθος την οικογένειά του, αλλά και τη δουλειά του.

«Χάσαμε το καλύτερο παιδί. Ηταν σοβαρός, υπεύθυνος οικογενειάρχης, πρόσχαρος και αγαπητός», λένε από την ώρα της τραγικής είδησης του θανάτου του όλοι οι συνάδελφοι, με τους οποίους συνεργάστηκε.

Ο 37χρονος υπαρχιφύλακας μόλις πριν από έναν χρόνο είχε μετατεθεί στη Λειβαδιά, από την Αθήνα όπου υπηρετούσε, επειδή από εκεί κατάγεται η σύζυγος του.

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στις 11 το πρωί, στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Δαφνιά Αγρινίου.

Αδίστακτοι οι δραπέτες

Οι έντεκα Αλβανοί δραπέτευσαν από τις φυλακές Τρικάλων στις 22 Μαρτίου με καταδρομικού τύπου επίθεση, χρησιμοποιώντας χειροβομβίδες και ριπές από καλάσνικοφ.

Τρεις από αυτούς συνελήφθησαν άμεσα, ενώ ο τέταρτος έπεσε στα χέρια της αστυνομίας την Μεγάλη Παρασκευή στο Περιστέρι, ύστερα από ληστεία που διέπραξε σε σούπερ μάρκετ.

Αρχηγός της συμμορίας θεωρείται ο Μάριο Κόλα, που έχει ταυτοποιηθεί ως ένας από τους δράστες της ληστείας και της φονικής καταδίωξης στα Ίσθμια. Χαρακτηρίζεται από αξιωματικούς της ΕΛΑΣ σκληρός και αδίστακτος.

Ο Κόλα κρατείτο από το 2010 και εξέτιε ποινή κάθειρξης δεκατριών ετών για απόπειρα.

Η ομάδα των κακοποιών έχει πραγματοποιήσει το τελευταίο διάστημα πολλές ληστείες.