«Ο Νίκος Ρωμανός είναι το δεύτερο θύμα του Επαμεινώνδα Κορκονέα. Είμαι απόλυτα βέβαιος για τα λεγόμενά μου», αναφέρει στο newsbeast.gr ο κ. Ανδρέας Κωνσταντίνου, στενός φίλος της οικογένειας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Όλα άλλαξαν για το Νίκο Ρωμανό, το μοιραίο βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου 2008, όταν κοντά στην πλατεία Εξαρχείων, έβλεπε έναν από τους καλύτερους του φίλους, τον 15χρονο Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, να πέφτει νεκρός από τις σφαίρες του ειδικού φρουρού, Επαμεινώνδα Κορκονέα. Ήταν από τους βασικούς μάρτυρες «κλειδιά» στην υπόθεση, όμως, είχε αποφασίσει να μην καταθέσει ποτέ στο δικαστήριο. Τα ίχνη του χάθηκαν και από τότε, όπως επισημαίνει ο κ. Κωνσταντίνου, «ο Νίκος δεν ήταν ίδιος».

«Τον είχα δει μία φορά μετά το συμβάν και τρόμαξα να τον γνωρίσω. Ήταν διαφορετικός και τα συναισθήματά του ήταν ανάμεικτα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Και τονίζει: «Εγώ, όπως κατέθεσα και στο δικαστήριο, ο Νίκος Ρωμανός όπως εξελίχθηκε μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου, δεν είχε απολύτως καμία σχέση με το παιδί που γνωρίζαμε. Μετά τη δολοφονία του, έφυγε από το σπίτι του, αντέδρασε, δεν κατέθεσε ποτέ στο δικαστήριο αλλά είχαμε την ελπίδα ότι θα έβρισκε ξανά το δρόμο του».

Για να προσθέσει: «Στο σχολείο του αρχικά πήγαινε πάρα πολύ καλά, η οικογένειά του ήταν πάντοτε δίπλα του και τον στήριζε, μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου όμως όλα άλλαξαν. Δεν πήγαινε στο σχολείο του και έφυγε από το σπίτι», υποστηρίζει.