Κάλεσμα προς τον υπ. Δικαιοσύνης, Χ. Αθανασίου, να «καταλάβει τις συνέπειες των πράξεών του» απηύθυνε ο πατέρας του απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού.

Ο Γιώργος Ρωμανός, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός, διάβασε ένα κείμενο στήριξης του γιου του και του αγώνα που δίνει.

«Ο γιος μου δεν στηρίχτηκε στις εντολές κανενός συστήματος», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Ο υπουργός κ. Αθανασίου και η κυβέρνηση κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν και θα είναι οι μόνοι υπαίτιοι γι’ αυτό που θα συμβεί από εδώ και πέρα. Στην περίπτωση του γιου μου το δικαίωμά του να σπουδάσει καταπατείται βάναυσα. Η ζωή του παιδιού μου είναι σε μεγάλο κίνδυνο. Δεν παρακαλώ για κάτι. Ο γιος μου υποστηρίζει τα πιστεύω του και τις επιλογές του», είπε ο Γιώργος Ρωμανός.

Στη συνέντευξη Τύπου μίλησε και ο πατέρας του Γιάννη Μιχαηλίδη, ο οποίος έκανε επίσης έκκληση να επιτρέψουν στους «πολιτικούς κρατούμενους και το γιο του» να ασκήσουν το «δικαίωμα στην εκπαίδευση», τόνισε .

«Κάνω έκκληση, ως πατέρας, πριν είναι πολύ αργά, στους κυβερνήτες που επηρεάζουν και κατευθύνουν τις αποφάσεις των επί μέρους εξουσιών να κάνουν το ελάχιστο που πρέπει, να αφήσουν το Νίκο Ρωμανό, τον Γιάννη Μιχαηλίδη και τους υπόλοιπους πολιτικούς κρατούμενους να ασκήσουν το δικαίωμά τους στην εκπαίδευση» ανέφερε, ενώ η μητέρα του σημείωσε: «Δεν έχει δοθεί ούτε άδεια να φοιτήσουν σε ΙΕΚ που δημιουργήθηκαν μέσα στις φυλακές τον περασμένο Σεπτέμβριο. Απορρίφθηκε το αίτημα λόγω πειθαρχικής ποινής».

«Δεν υπάρχει Δημοκρατία πουθενά», δήλωσε από τη μεριά του, ο πατέρας του Ανδρέα Δημήτρη Μπουρζούκου. «ένας νέος που δεν έχει μπροστά του, σαν οδηγό την ουτοπία, δεν πάει πουθενά», σημείωσε.

Το αίτημα του Ρωμανού στήριξαν και εκπρόσωποι των γιατρών που έδωσαν το «παρών» στη συνέντευξη Τύπου, δηλώνοντας ότι« είναι απλό και θα έπρεπε να έχει εγκριθεί».

Παράλληλα, οι ίδιοι υπογράμμισαν ότι η κυβέρνηση μεταθέτει τις ευθύνες στους γιατρούς για τη ζωή των απεργών πείνας, ενώ κατήγγειλαν την «πρωτοφανή αστυνομοκρατία στα νοσοκομεία που μεταφέρονται απεργοί πείνας».

Τέτοιοι «στρατοί», όπως σημείωσαν χαρακτηριστικά, στοχεύουν στο να «δείξουν ότι θα τσακίσουν όποιον φέρει αντίρρηση και προσπαθεί να αντιδράσει».