Συνέντευξη τύπου θα δώσουν σε λίγη ώρα οι γονείς των απεργών πείνας, Νίκου Ρωμανού και Γιάννη Μιχαηλίδη στο Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός.

Αυτή την ώρα η γιατρός Λίνα Βεργοπούλου ενημερώνει για την κατάσταση της υγείας και τα αιτήματα των δύο απεργών πείνας. Όπως ανέφερε, οι απεργοί πείνας εχουν αρνηθεί ρητά κάθε ενδοφλέβια αναπλήρωση θερμίδων τροφής και αρνούνται την αναγκαστική σίτιση.

Στη συνέντευξη Τύπου μίλησε και ο Πέτρος Δαμιανός, διευθυντής του γυμνασίου και λυκείου των φυλακών Αυλώνα, όπου φοίτησε ο Ρωμανός και εν συνεχεία πέτυχε την εισαγωγή του στο ΤΕΙ Αθηνών, ο οποίος χαρακτήρισε «ανεπίτρεπτο αυτό που συμβαίνει με τον Νίκο Ρωμανό». Παράλληλα απηύθυνε έκκληση να βρεθεί λύση άμεσα.

Σημειώνεται ότι σήμερα αναμένεται η τελική απόφαση από το Δικαστικό Συμβούλιο Πειραιά για το κατά πόσο θα χορηγηθεί φοιτητική άδεια στον απεργό πείνας, Νίκο Ρωμανό. Ο εισαγγελέας έχει απορρίψει το αίτημα για τη χορήγηση της σχετικής άδειας. «Η απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά ουσιαστικά θα κρίνει και το κατά πόσο ο Νίκος Ρωμανός θα παραμείνει στη ζωή», σχολίασε ο δικηγόρος του Φραγκίσκος Ραγκούσης.

«Θα ήθελα πάρα πολύ να τον έχω φοιτητή», είπε από την πλευρά της η Νατάσα Τσουκαλά, Εγκληματολόγος, αναπληρώτρια καθηγήτρια σε πανεπιστήμιο στο Παρίσι. Η κ. Τσουκαλά μίλησε για νομικά τερτίπια από την πλευρά της κυβέρνησης και τόνισε ότι οι σπουδές εξ αποστάσεως είναι λύση κατ’ επίφαση. «Με τον τρόπο που του αρνούνται τις σπουδές του τον αποκόπτουν από την κοινωνία», υπογράμμισε.