Οι αγρότες του Φαναρίου και του νομού Πρέβεζας για 5η ημέρα συνεχίζουν τον αγώνα τους στο μπλόκο του Καναλακίου, το οποίο, όπως αναφέρουν, δυναμώνει και θα δυναμώνει μέρα με την ημέρα. Οι αγρότες μάλιστα κατήγγειλαν ωμή παρέμβαση της Αστυνομίας, η οποία επιδόθηκε σε προσπάθεια τρομοκράτησης των αγροτών, καταγράφοντας τις πινακίδες των τρακτέρ και των αγροτικών μηχανημάτων.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Πρέβεζας και μέλος της Γραμματείας της ΠΑΣΥ, Σπύρος Κλινάκης, ο οποίος δίνει το «παρών» στο μπλόκο, σε δηλώσεις του στο www.atpreveza.gr ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Καταγγέλλουμε την προσπάθεια τρομοκράτησης από την Αστυνομία, η οποία ήρθε να καταγράψει τις πινακίδες των μηχανημάτων. Είναι γνωστή αυτή η τακτική. Όλος ο πρεβεζάνικος λαός γνωρίζει πως οι αγρότες είναι υπόδικοι από τα προηγούμενα μπλόκα. Δε θα μας κάμψουν. Αντίθετα αύριο θα ενισχυθεί το μπλόκο μας με περισσότερα μηχανήματα. Απαντάμε στους κατασταλτικούς μηχανισμούς με τον αγώνα μας και θα κερδίσουμε».

Πρόσθεσε ακόμη πως οι αγρότες θα συντονιστούν καλύτερα, με σημείο αναφοράς τους το μπλόκο της Νίκαιας, που δίνει τον τόνο των κινητοποιήσεων και θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους, απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.