Στην επεξεργασία των φωτογραφιών των συλληφθέντων της Κοζάνης, τους τραυματισμούς τους, αλλά και τη στάση του υπουργού Δημόσιας Τάξης, Νίκου Δένδια, με τον οποίο η βρετανική εφημερίδα έχει ανοίξει μέτωπο, αναφέρεται σε δημοσίευμά της η Guardian.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η ελληνικές αρχές βρίσκονται υπό πίεση για να εξηγήσουν τις φωτογραφίες της αστυνομίας των τεσσάρων υπόπτων ως ληστών τραπεζών, από τους οποίους οι τρεις είναι επίσης ύποπτοι ως μέλη εγχώριας τρομοκρατικής οργάνωσης, που εμφανίζονται να έχουν χτυπηθεί βάναυσα κατά την κράτησή τους.
Οι τέσσερις άνδρες, συνεχίζει το δημοσίευμα, «ηλικίας 20 έως 24 ετών, συνελήφθησαν την Παρασκευή στη βόρεια Ελλάδα λίγο μετά από ληστεία τραπεζών. Η αστυνομία δημοσιοποίησε τις φωτογραφίες τους και ζήτησε περαιτέρω πληροφορίες από τους πολίτες.

Η Guardian επισημαίνει ότι και οι τέσσερις φωτογραφίες έχουν υποστεί ψηφιακή επεξεργασία, αλλά οι μώλωπες φαίνονται στην αριστερή πλευρά των προσώπων των τριών υπόπτων.

Επίσης, το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο υπουργός Δημόσιας τάξης, Νίκος Δένδιας υποσχέθηκε τιμωρία χωρίς έλεος αν επιβεβαιωθεί ότι οι τέσσερις άνδρες βασανίστηκαν. «Η δικαιοσύνη θα αποφασίσει», είπε σε συνέντευξη στο Mega. «Δεν υπάρχει καμία πρόθεση να καλυφθεί κανείς για τίποτα».

Αλλά με μία κίνηση που σύντομα προκάλεσε σχόλια, ο Δένδιας υπερασπίστηκε την επεξεργασία των φωτογραφιών από την Αστυνομία, λέγοντας ότι η χρήση Photoshop είναι αναγκαία για να διασφαλιστεί ότι οι ύποπτοι είναι αναγνωρίσιμοι, σημειώνει επίσης η εφημερίδα.