Τις τελευταίες ημέρες έχουν ακουστεί πάρα πολλά γύρω από την σύλληψη των τεσσάρων νέων που κατηγορούνται για τη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης και το κυνηγητό που ακολούθησε από τις αστυνομικές δυνάμεις για τον εντοπισμό τους.

Σήμερα, μία άλλη τροπή στην υπόθεση έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Αποκλειστικές πληροφορίες του tvxs.gr αναφέρουν ότι οι τέσσερις συλληφθέντες δεν πρόβαλλαν καμία αντίσταση και, βάσει αυτού, το επιχείρημα της αστυνομίας για τα σημάδια, ότι δηλαδή προκλήθηκαν από τη συμπλοκή, δεν φαίνεται να ισχύει.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τέσσερις δράστες δεν μπορούσαν να ξεφύγουν από τους αστυνομικούς που τους καταδίωκαν και ήξεραν ότι θα πέσουν στα χέρια των Αρχών.

Ο ένας από αυτούς παρότρυνε τον οδηγό να σταματήσει «για να μην φάει καμιά σφαίρα και αυτός πίσω» (στο πίσω κάθισμα) δηλαδή ο άνθρωπος που είχαν απαγάγει πριν εντοπιστούν.

Ένας από τους άλλους ανταπάντησε «άσε ακόμη 5 λεπτά ελευθερίας και μετά να παραδοθούμε», ενώ την ίδια στιγμή έλεγαν στον οδοντίατρο από την Κοζάνη που είχαν απαγάγει: «μεγάλε θα μας πιάσουν, πάρε εσύ τα λεφτά».

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κανείς εκ των τεσσάρων δεν πρόβαλε αντίσταση, ώστε να δικαιολογούνται τα σημάδια κακοποίησης που εμφάνιζαν στις φωτογραφίες, που είχαν βελτιωθεί και με photoshop.

Παρατηρητές που ασχολούνται και έχουν γνώση της υπόθεσης, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο οι συλληφθέντες να γνώριζαν από την αρχή ότι είχαν μικρές πιθανότητες να ξεφύγουν και να χρησιμοποιήθηκαν βασικό για αντιπερισπασμό, προκειμένου να διαφύγουν οι άλλοι 4 δράστες της ένοπλης ληστείας, που αναζητούνται.

Σύμφωνα με τα όσα μέχρι τώρα έχουν γίνει γνωστά, οι άλλοι τέσσερις, σωματώδεις και μεγαλύτεροι σε ηλικία από τους συλληφθέντες, ήταν πιθανώς οι επικεφαλής της επιχείρησης και μέχρι τώρα δεν έχουν εντοπιστεί από τις αστυνομικές Αρχές.