Κούγιας: Με την ίδια φιλοσοφία που υπερασπίστηκα τον Κορκονέα, θα υπερασπιζόμουνα και τον Ρωμανό

Τι του είχε γράψει ο Ρωμανός για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου


ΚΟΙΝΩΝΙΑ
15:45
04/02/2013
Κούγιας: Με την ίδια φιλοσοφία που υπερασπίστηκα τον Κορκονέα, θα υπερασπιζόμουνα και τον Ρωμανό
22
loading

Ήταν φίλος του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Είδε τη δολοφονία του, ήταν βασικός μάρτυρας στη δίκη αλλά ποτέ δεν κατέθεσε. Τα ίχνη του Νίκου Ρωμανού χάθηκαν τότε αλλά προτίμησε να στείλει μία επιστολή με την οποία να αναφέρεται στη δολοφονία που το 2008 συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου 2008, ο Νίκος Ρωμανός είδε το φίλο του νεκρό από σφαίρες του υπηρεσιακού όπλου του Επαμεινώνδα Κορκονέα. Έτσι, κλήθηκε σαν βασικός μάρτυρας στη δίκη. Όμως, δεν κατέθεσε ποτέ…

Έφυγε από το σπίτι του και σύμφωνα με τον πατέρα του, τα ίχνη του χάθηκαν. Με μία του επιστολή λίγο αργότερα, εξήγησε γιατί δεν κατέθεσε ποτέ στη δίκη. Στην επιστολή του επιτέθηκε στον δικηγόρο Αλέξη Κούγια που ανέλαβε την υπεράσπιση του Κορκονέα. Έκανε λόγο για «φαντασμένο δικηγορίσκο» και για «μυθομανή καραγκιοζάκο» και ισχυρίστηκε πως δεν έχει καμία ανάμιξη σε καμία τρομοκρατική οργάνωση.

Η επιστολή του Νίκου Ρωμανού

«Η πρωτοβουλία μου να γράψω και στην συνέχεια να δημοσιοποιήσω την θέση μου και να ξεκαθαρίσω τους λόγους για τους οποίους δεν πρόκειται να παραστώ στο δικαστήριο πάρθηκε έπειτα από την ανάγνωση αλλά και την εξέλιξη τόσο των δημοσιευμάτων, όσο και των γεγονότων της δίκης. Ρίχνοντας μια ματιά στα δημοσιεύματα των media αλλά και τις δηλώσεις του κυρίου Κούγια, θεωρώ πως είμαι υποχρεωμένος να πάρω θέση απέναντι του, από τη στιγμή που και ο ίδιος αποφάσισε να κάνει το ίδιο προς το πρόσωπό μου.

Όσον αφορά λοιπόν τη μη συμμετοχή του στη διαδικασία σε περίπτωση που δεν εμφανιστώ για να καταθέσω, δηλώνω ότι με μεγάλη μου χαρά και ανυπομονησία περιμένω τη μη συμμετοχή του, αλλά και τις εξίσου γελοίες δηλώσεις του, οι οποίες το μόνο που μου προκαλούνε είναι νευρικό γέλιο.

Στο δεύτερο σκέλος στο οποίο αναφέρεται στη συμμετοχή μου σε ακροαριστερές οργανώσεις, συνεργασίας μου με κυκλώματα και άλλες παρόμοιες γελοιότητες θα ήθελα να τονίσω, πως είναι σενάρια συνωμοσιολογίας ενός φαντασμένου δικηγορίσκου ο οποίος αρέσκεται στο να δημιουργεί εντυπώσεις και να προσπαθεί με κάθε τρόπο να γαντζώνεται από την επικαιρότητα ανεξάρτητα με το αν αυτή είναι θετική η αρνητική για τον ίδιο. Τίποτα παραπάνω από ένα μυθομανή καραγκιοζάκο ο οποίος έχει γνώση του ποινικού κώδικα και αρέσκεται στο να ρουφάει όση περισσότερη δημοσιότητα μπορεί, είτε με το ρόλο του θύματος (δαρμένος, λιπόθυμος κλπ.), είτε ως ένας σοβαροφανής επαγγελματίας.

Σε σχέση με την ανακοίνωση της Γ.Α.Δ.Α. περί της μη παρακολούθησής μου, το μόνο που θα μπορούσα να πω είναι πως όσο αυτοί δεν με παρακολουθούνε άλλο τόσο ο Κορκονέας δεν πυροβόλησε τον Αλέξανδρο. Οφείλω να διευκρινίσω και πως παρά τα δημοσιεύματα, δεν είχα κανένα σκοπό να εμφανιστώ στη δίκη διότι δεν με απασχολεί ούτε στο ελάχιστο η έκβασή της. Θεωρώ, ως πολιτική μου επιλογή, να μην εμφανίζομαι στις στιγμές που ορίζουν οι θεσμοί, αλλά να διαμορφώνω εγώ ο ίδιος τα δικά μου πλαίσια στα οποία θα εκφράσω την αντίληψή μου.

Εύχομαι λοιπόν τόσο στον κ Κούγια, όσο και στον πελάτη του, καλά ξεμπερδέματα και προκαλώ την ελληνική αστυνομία να φέρει εις πέρας το έργο της, αν και εφόσον έχει τη συγκεκριμένη δυνατότητα».

Ο 20χρονος σήμερα Νίκος Ρωμανός, συνελήφθη για ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης και αποτυπώματά του βρέθηκαν σε δυο γιάφκες της τρομοκρατικής οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Έτσι, ο γνωστός ποινικολόγος και συνήγορος υπεράσπισης του Επαμεινώνδα Κορκονέα, Αλέξης Κούγιας, απάντησε με δική του επιστολή.

«Με πολύ μου λύπη πληροφορήθηκα την εμπλοκή του νεαρού Νικολάου Ρωμανού στην υπόθεση των ληστειών στην Κοζάνη. Θέλω να δηλώσω κατηγορηματικά ότι θεωρούσα και θεωρώ τόσο την υπόθεση Γρηγορόπουλου – Κορκονέα, όσο και την χθεσινή υπόθεση των ληστειών της Κοζάνης, όπου φέρεται να συμμετέχει ο Νικόλαος Ρωμανός, ανθρώπινες τραγωδίες, όπου τόσο οι δράστες, όσο και τα θύματα, δεν είναι τίποτα άλλο παρά μόνο λεπτομέρειες ενός ανθρωποφάγου συστήματος, που την μια φορά, γιατί έτσι το συμφέρει σε δικαιώνει, και την άλλη επειδή πάλι έτσι το συμφέρει σε κονιορτοποιεί. Δεν θα πάρω θέση.

Εγώ στην υπόθεση Κορκονέα – Γρηγορόπουλου δεν έκανα τίποτα άλλο παρά να βοηθήσω την δικαιοσύνη να εκδώσει μια δίκαιη απόφαση, πιστεύοντας ότι ο εντολέας μου, αστυνομικός των 600 ευρώ, πατέρας τριών ανηλίκων τέκνων, ηλικίας 2, 4 και 6 ετών, δεν ήταν ένας ψυχρός δολοφόνος, όπως τον είχαν προκαταδικάσει, κορυφαίοι πολιτικοί ταγοί που τότε τα Μ.Μ.Ε τους τιμούσαν και κονιορτοποιούσαν τον εντολέα μου, ενώ σήμερα τα ίδια Μ.Μ.Ε. τους αποκαλούν “προδότες” που μας οδήγησαν στο ΔΝΤ, αλλά ένας τραγικά άτυχος άνθρωπος.

Την ίδια θέση κρατώ και σήμερα, σεβόμενος την μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και τον πόνο της οικογένειας του και συμμερίζομαι επίσης τον πόνο και την αγωνία, ολόκληρης της οικογένειας Νάσιουτζικ για την εμπλοκή ενός ευαίσθητου κοινωνικά και συναισθηματικά παιδιού, όπως ο Νίκος Ρωμανός, στην δύνη τέτοιων επιλογών που οδηγού ευαίσθητα και αξιόλογα παιδιά, οι ψυχροί καθοδηγητές τους, οι οποίοι σημειωτέον πάντοτε μένουν στο σκοτάδι.

Με την ίδια φιλοσοφία ζωής που υπερασπίστηκα τον Επαμεινώνδα Κορκονέα, με την ίδια φιλοσοφία ζωής θα υπερασπιζόμουνα και τον Νικόλαο Ρωμανό».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

22
σχόλια
 1. avatar Ιβάν Ντενίσοβιτς

  Με τα ίδια φράγκα, είπες;

 2. avatar Antonis

  Με το ίδιο δίκαιη δική που δικάσαν το φονιά του πιτσιρικά , να δικασουν και τον [..] , το ληστή τον απαγωγεα

 3. avatar gp

  Ψάχνει για πελάτες.

 4. avatar Κωστας Μ.

  Ο Κορκονέας {ο καπιταλιστής -ειδικός φρουρός των 600 ευρώ με τα τρία παιδάκια }
  ισχυρίστηκε ότι ο Γρηγορόπουλος τον έβριζε χυδαία και τον προκαλούσε ,έχασε τον έλεγχο και πυροβόλησε προς το μέρος του.Μήπως αυτό ισχύει τελικά και δεν ήταν ένας ψυχρός φονιάς όπως τον παρουσιάζει η Αριστερά ?...
  Εκείνο που με ιντριγκάρει είναι το ανεξήγητο : ο αυτόπτης μάρτυρας και στενός φίλος του μακαρίτη , ο Ν. Ρωμανός , δεν πήγε να καταθέσει !!!
  Μήπως γιατί αυτά που θα έπρεπε να πει θα ελάφρυναν τη θέση του Κορκονέα?Διότι και θαρραλέος είναι και έξυπνος και η γλώσσα του πάει ροδάνι...Μήπως μετά οδηγήθηκε στη τρομοκρατία από τύψεις για να εξιλεωθεί έναντι του νεκρού φίλου του ? Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου ...
  Εσείς αν κάποιος άθλιος δολοφονούσε τον καλύτερο φίλο σας , δεν θα πηγαίνατε να καταθέσετε εναντίον του στη δίκη του ???Εγώ θα πήγαινα όχι μία αλλά εκατόν μία φορές...

  1. avatar Dimitra23

   Καλά τώρα τι λές ;; επειδή θα σε βρίσει ένα 15 χρόνο θα το σκοτώσεις ;; σκέφτεσαι αυτά που λες ή σου ξεφεύγουν ;; !!! επιλογή του ήταν να μην πάει στο δικαστήριο ,ξέρει ποια είναι η αλήθεια και επίσης ξέρει πως ο φίλος του πίσω δεν γυρνάει ! μαγκιά του !επέλεξε έναν διαφορετικό κόσμο με διαφορετικές αντιλήψεις !

  2. avatar ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

   Ήταν εν ψυχρώ δολοφονία και αυτό αποδείχτηκε μέσα απο μία δικαστική διαδικασία 6 μηνών..
   Τώρα εάν εσένα σε πιάνει ο πόνος για ένα δολοφόνο είναι προβλημά σου.
   Και θα ήταν καλό να έχεις μελετήσει την συγκεκριμένη υποθεση πρίν βγεις και λές άσχετα πράγματα.

   1. avatar ΜΠΑΜΠΗΣ

    Πολυ αμφιβάλλω πλέον για την εν ψυχρώ δολοφονία. Εάν ο Γρηγορόπουλος τον έβρισε χυδαία (ΠΟΥ ΑΥΤΌ ΠΙΣΤΕΥΩ) θα του ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι και πυροβόλησε προς εκφοβισμό.
    ΤΟ ΘΕΜΑ ειναι για τον Γρηγορόπουλο κάηκε η Αθήνα. Διαλύθηκαν καταστήματα, περιουσίες και πολλοί άνθρωποι βγήκαν στην ανεργία. Φυσικά η τότε πολιτική αλ...α με τον ΠΡΟΚΟΠΗ δεν αντέδρασε.

    1. avatar Ιβάν Ντενίσοβιτς

     Μπάμπη, σύμφωνα με το συνήγορο του Κορκονέα, ήταν οι μαθητικές εκθέσεις του Γρηγορόπουλου, το απαίσιο συντακτικό του και ενδεχομένως η αδιαφορία του στα μαθηματικά που όπλισαν το χέρι του δράστη. Ο Κορκονέας θυσιάστηκε για μια καλύτερη παιδεία. Σοβαρέψου. Ένας ένστολος σκότωσε ένα παιδί 15 ετών. Κι όποιος πυροβολεί για εκφοβισμό δε σημαδεύει πλήθος.

   2. avatar ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

    Όσοι βάζουν αρνητικές στο σχόλιο περί της αποφάσεως του δικαστηρίου μάλλον είναι αυτοί που θα ήθελαν να πάρουν ενα πιστόλι και να΄κάνουν σήμερα ότι έκανε και ο καταδικασμένος αστυνομικός..
    Ντροπή και αίσχος για τους σύγχρονους δολοφόνους των παιδιών της ελλάδας

 5. avatar vassbak

  Αυτό που δεν αναρωτιέμαι είναι, γιατί παιδιά που περνάνε ακόμα πιο δύσκολα απο αυτα τα παλικάρια που είναι θύματα του συστήματος, τα καταφέρνουν μια χαρα στην ζωή ενώ κανείς δεν τους δίνει σημασία. Το να κάνεις κάτι κακό είναι το πιο εύκολο πράγμα, το ΚΑΛΟ είναι ΔΥΣΚΟΛΟ παίδες και δεν το τολμά κανείς μου φαίνεται.

  1. avatar politis panagiotis

   Μήπως όταν είσαι πολύ χαμηλά, βάζεις μόνο ένα στόχο, και μόνο αυτόν βλέπεις; Μήπως θεωρείς τα πάντα δεδομένα, τα έχεις αποδεχθεί; Μήπως είσαι πολύ εγωιστής και τον μόνο που κοιτάζεις είναι ο εαυτό σου; Μήπως όταν είσαι ποιο ψηλά βλέπεις ότι δεν μπορούσες να δεις όταν είσαι χαμηλά; Δεν συμφωνώ τον τρόπο διαμαρτυρίας τους, ούτε με τη βία. Θεωρώ πως αυτή είναι εκδήλωση της άλλης πλευράς, της αδιαφορίας και του ατομικισμού που έχει επικρατήσει στην κοινωνία μας. Επίσης νομίζω ότι χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή και γνώση για ερμηνεύσει κάποιος τέτοια κοινωνικά φαινόμενα. Η απλουστεύσεις είναι μέσω εκτόνωσης, όχι να δούμε τις αιτίες.

 6. avatar xapastrumf

  ποια μμε αποκαλουν προδοτες τους πολιτικους που μας οδηγησαν στο δντ, ΚΑΙ ΓΩ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΩ???????

 7. avatar Δημητρης

  Όπου γάμος και χαρά η Βασίλω πρώτη.

 8. avatar karavoskylos

  Καιρό είχε να εμφανιστεί ο γίγαντας στα κανάλια,καλή ευκαιρία τώρα είναι.[..]

 9. avatar Duke

  καλά μη λες πολλά καλύτερα

 10. avatar mio

  τον ανέλαβες τον πελάτη ή ακόμα?

 11. avatar Βασίλης

  Ο μεγάλος δικηγόρος που θα υπερασπιζόταν ακόμα και τον Χίτλερ ... όπως τον Κορκονέα, δουλειά είναι άλλωστε, δεν είναι ντροπή! Ε?

 12. avatar J-T

  ΜΗΝ ΧΑΣΕΙΣ...!!!

 13. avatar Hektor

  ε ρε Πανούσης που σου χρειάζεται... Αλλά να ομολογήσω πως με εντυπωσιάζει το γύρισμα που πλάσαρε. Δεν το περίμενα.

 14. avatar peter pan

  ...είπε ο ανθρωπιστής.

 15. avatar αρσλαν ιωακειμιδης

  Ελα τώρα, πες την αλήθεια, η δημοσιοτητα σε νοιαζει.

 16. avatar pavlos

  ΑΣΕ ΡΕ ΚΟΥΓΙΑ...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει