«Φύλλο και φτερό» κάνει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία διαμέρισμα, που εντοπίστηκε αργά χθες το βράδυ στο Μαρούσι και φέρεται να συνδέεται με τους συλληφθέντες για τις ένοπλες ληστείες στο Βελβεντό Κοζάνης.

Οι αστυνομικοί έκαναν έφοδο πριν τα μεσάνυχτα. Όπως διαπίστωσαν, νωρίτερα, άλλα άτομα τους είχαν προλάβει και είχαν μπει στο διαμέρισμα της οδού Ελ Αλαμέιν 19.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, μέσα στο διαμέρισμα βρέθηκε πλήθος ευρημάτων που οδηγούν την έρευνα σε ίχνη που πλησιάζουν την τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» αλλά και αντικείμενα που χρησιμοποιήθηκαν στην πρόσφατη επίθεση στο Mall.

Επιπλέον, μέσα στο διαμέρισμα, βρέθηκαν και ίχνη καθώς και DNA, ατόμων που αναζητούνται εδώ και καιρό από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Στον Κορυδαλλό οδηγούνται οι δύο συλληφθέντες

Στη ΓΑΔΑ διανυκτέρευσαν οι δύο κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» που συνελήφθησαν μετά τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης.

Tο πρωί της Δευτέρας θα οδηγηθούν στις φυλακές Κορυδαλλού.

Τα εντάλματα σε βάρος των Ιωάννη Μιχαηλίδη, 25 χρόνων και Δημήτρη Πολίτη, 22 χρόνων, που εκτελέστηκαν από τον εισαγγελέα Εφετών, αφορούσαν παραπεμπτικά βουλεύματα για την υπόθεση της αποστολής παγιδευμένων με εκρηκτικά δεμάτων σε πρεσβείες και οργανισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό, την ευθύνη των οποίων είχε αναλάβει η τρομοκρατική οργάνωση, αλλά και για ευρήματα που είχε εντοπίσει η αστυνομία σε σπίτια που φέρεται να χρησιμοποιούσε η οργάνωση στην Καλλιθέα Αττικής και στον Βόλο.

Η μητέρα του Μπουρζούκου, η οποία είναι γιατρός του ΕΚΑΒ, κατήγγειλε το γεγονός ότι οι συλληφθέντες κακοποιήθηκαν.

Παράλληλα, οι δικηγόροι τους θα ζητήσουν τη μεταφορά τους στο νοσοκομείο και ιατροδικαστική εξέταση, καθώς φέρουν σημάδια κακοποίησης.

Οι δύο κατηγορούμενοι θα οδηγηθούν στη δίκη που είναι σε εξέλιξη στην αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού για την υπόθεση των «τρομοδεμάτων».

Ο Ιωάννης Μιχαηλίδης, 25 χρόνων και ο Δημήτρης Πολίτης, 22 χρόνων οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Εφετών οδηγήθηκαν στις 17:00 το απόγευμα, ενώ οι Ανδρέας-Δημήτριος Μπουρζούκος, 24 ετών και Νικόλαος Ρωμανός, 20 ετών παραμένουν στην Αντιτρομοκρατική.

Και οι τέσσερις μεταφέρθηκαν τα ξημερώματα από την Κοζάνη στην Αθήνα, όπου και κρατούνται στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, η οποία συνεχίζει την προανάκριση για εμπλοκή τους σε τρομοκρατικές ενέργειες.

Από την πλευρά της, η Αστυνομία διευκρινίζει ότι οι συλληφθέντες χτυπήθηκαν κατά τη «δυναμική επιχείρηση» που έγινε στο βαν στο οποίο επέβαιναν μετά την ληστεία γιατί προέβαλαν αντίσταση.

«Καθαρά» τα όπλα των ληστειών

Την ίδια στιγμή ολοκληρώθηκε στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας η βαλλιστική έρευνα στα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν στις ένοπλες ληστείες στο Βελβεντό Κοζάνης και συγκεκριμένα στα τρία Καλάσνικοφ, στο αυτόματο SCORPION και στα δύο πιστόλια που βρέθηκαν στην κατοχή των τεσσάρων συλληφθέντων.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, τα συγκεκριμένα όπλα είναι «καθαρά» και δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατική ή άλλη εγκληματική ενέργεια.

Παράλληλα, σύμφωνα με το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, τα αποτυπώματα του 20χρονου Νικόλαου Ρωμανού ταυτοποιήθηκαν με αποτυπώματα σε «γιάφκες» της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς στην Καλλιθέα και στον Βόλο.