Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής μεταφέρθηκαν τα ξημερώματα οι τέσσερις δράστες της Κοζάνης, οι οποίοι συνελήφθησαν μετά τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό τη στιγμή που οι άλλοι τέσσερις συνεργοί τους δεν έχουν ακόμη εντοπιστεί.

Οι δύο από τους συλληφθέντες που κατηγορούνται για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», o Ιωάννης Μιχαηλίδης, 25 χρόνων και o Δημήτρης Πολίτης, 22 χρόνων αναμένεται να οδηγηθούν στις πέντε το απόγευμα στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών για την εκτέλεση των δύο ενταλμάτων που έχουν εκδοθεί σε βάρος τους.

Οι Ανδρέας-Δημήτριος Μπουρζούκος, 24 ετών και Νικόλαος Ρωμανός, 20 ετών θα παραμείνουν στην Αντιτρομοκρατική, όπου εξετάζονται.

Εν τω μεταξύ, έξω από την ΓΑΔΑ βρίσκονται από το πρωί συγγενείς των νεαρών, ενώ η μητέρα του Μπουρζούκου, σύμφωνα με το ΑΠΕ, η οποία είναι γιατρός του ΕΚΑΒ, κατήγγειλε το γεγονός ότι οι συλληφθέντες κακοποιήθηκαν.

Από την Αστυνομία διευκρινίστηκε ότι οι συλληφθέντες χτυπήθηκαν κατά την «δυναμική επιχείρηση» που έγινε στο βαν στο οποίο επέβαιναν μετά την ληστεία γιατί προέβαλαν αντίσταση.

Σε βάρος των τεσσάρων ασκήθηκε ποινική δίωξη για τις αξιόποινες πράξεις της εγκληματικής οργάνωσης, της ληστείας από κοινού κατά συρροή, της αρπαγής από κοινού, της παράνομης οπλοφορίας, της διακεκριμένης περίπτωσης οπλοφορίας, της διακεκριμένης περίπτωσης φθοράς, της χρήσης πλαστού δελτίου αστυνομικής ταυτότητας, της αντίστασης από δράστες που οπλοφορούν, της διατάραξης ασφάλειας των συγκοινωνιών και της απλής σωματικής βλάβης.

Οι τέσσερις δράστες οδηγήθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Κοζάνης, και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Τετάρτη.