Σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική, η 27χρονη Γερμανίδα την προηγούμενη Δευτέρα είχε συνάντηση που κράτησε πεντέμισι ώρες με τους τέσσερις που συνελήφθησαν στο Βύρωνα και σε βάρος των οποίων εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για εμπρηστική επίθεση.

Την 27χρονη είχε περάσει και την είχε πάρει από τον Περισσό ένας από τους τέσσερις και όλοι μαζί συναντήθηκαν στις 9.00 μ.μ σε μπαρ στου Ψυρρή.

Όταν τελείωσε η συνάντηση, στις 02.30 π.μ η Μέγιερ, πήρε ταξί για τον Περισσό. Σταμάτησε όμως ένα χιλιόμετρο μακριά από το σπίτι της στο οποίο και επέστρεψε με τα πόδια.

Η 27χρονη γερμανίδα και ένας ακόμη νεαρός, που αναζητείται από την Αντιτρομοκρατική ήταν τα μοναδικά πρόσωπά με τα οποία συναντήθηκαν οι τέσσερις συλληφθέντες του Βύρωνα στο διάστημα των τελευταίων 15 ημερών όταν και βρέθηκαν σε κλοιό παρακολούθησης.

Η Μέγιερ, η οποία ήρθε στην Αθήνα στις αρχές Ιουνίου από τη Θεσσαλονίκη και εργαζόταν σε 2 φροντιστήρια γερμανικών, είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις διωκτικές αρχές, όταν αποκαλύφθηκε η φιλική σχέση που
διατηρούσε με δύο από τα έξι νεαρά άτομα που συνελήφθησαν πρόσφατα με την κατηγορία συμμετοχής τους σε τρομοκρατική οργάνωση.