Με ακόμη λιγότερους κατηγορούμενους στο εδώλιο και με τους πρωταγωνιστές να απουσιάζουν και πάλι ξεκίνησε η τρίτη ημέρα της δίκης της Χρυσής Αυγής.

Στη δικαστική αίθουσα βρίσκονται μόλις 29 από τους συνολικά 68 κατηγορούμενους μεταξύ των οποίων οι πρώην βουλευτές Δημήτρης Κουκούτσης, Πολύβιος Ζησιμόπουλος και Στάθης Μπούκουρας καθώς και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Μιχάλης Αρβανίτης. Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος και οι υπόλοιποι βουλευτές επέλεξαν να εκπροσωπηθούν και σήμερα από τους συνηγόρους τους.

Παράσταση πολιτική αγωγής

Με την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας ο πατέρας του Παύλου Φύσσα, Παναγιώτης, μέσω των συνηγόρων του, δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής διεκδικώντας τυπική αποζημίωση για ηθική βλάβη ύψους 44 ευρώ- από τον καθένα- με επιφύλαξη από τον Γιώργο Ρουπακιά που φέρεται ως ο φυσικός αυτουργός της δολοφονίας και από τους συγκατηγορουμένων του που φέρονται να εμπλέκονται στο έγκλημα. Επίσης, δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής σε βάρος του αρχηγού της Χρυσής Αυγής αλλά και κατά των πρώην και νυν βουλευτών οι οποίοι φέρονται να διεύθυναν την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή.

Οι συνήγοροι της οικογένειας του Παύλου Φύσσα εξήγησαν στο δικαστήριο γιατί στρέφονται και κατά των πολιτικών προσώπων, σημειώνοντας ότι συγκροτούν εγκληματική οργάνωση που είχε την ευθύνη για όλες τις εγκληματικές δράσεις της ΧΑ μεταξύ αυτών και για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Την ίδια ακριβώς θέση στρεφόμενοι δηλαδή σε βάρος και των κατηγορουμένων βουλευτών ακολουθούν και άλλα θύματα της εγκληματικής δράσης της οργάνωσης δηλώνοντας με τη σειρά τους παράσταση πολιτικής αγωγής στη μεγάλη ποινική δίκη.