«Δικονομικές αντιρρήσεις» ετοιμάζονται να προβάλλουν οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων σε ότι αφορά τη δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής για τα πολιτικά πρόσωπα.

Οι συγγενείς του Παύλου Φύσσα αλλά και τα υπόλοιπα θύματα επιθέσεων δήλωσαν παράσταση πολιτικής αγωγής σε βάρος του αρχηγού της Χρυσής Αυγής και πρώην και νυν βουλευτών με το σκεπτικό ότι αποτελούσαν εγκληματική οργάνωση που είχε την ευθύνη, αλλά και την πλήρη γνώση για όλα τα εγκλήματα.

Την ίδια ώρα το δικαστήριο μέσω ανοικτής ακρόασης ζήτησε από τους πέντε προστατευόμενους μάρτυρες να δηλώσουν παρών, όπως και έγινε.

Από την πλευρά των κατηγορουμένων, οι συνήγοροι τους αντιτάχθηκαν στην εξέταση μέσω τηλεδιάσκεψης των προστατευόμενων μαρτύρων κάτι που θα εξεταστεί στην συνέχεια.

Τέλος, τέθηκε και πάλι το θέμα της μεταφοράς της δίκης εκτός Κορυδαλλού με τους συνηγόρους της πολιτικής αγωγής να προσκομίζουν στο δικαστήριο την δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης ότι αν η πρόεδρος το κρίνει απαραίτητο η δίκη μπορεί να μεταφερθεί. Ο συνήγορος του Νίκου Μιχαλολιάκου, Τ. Μιχαλόλιας διαμαρτυρήθηκε ότι η υπεράσπιση «θορυβωδώς αγνοήθηκε» στην συνάντηση με τον υπουργό διευκρινίζοντας, ωστόσο, πως δεν έχει αντίρρηση για την μεταφορά της δίκης σε άλλη αίθουσα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι αυτεπαγγέλτως διορισμένοι δικηγόροι ζήτησαν να τους δοθεί εύλογος χρόνος καθώς παρέλαβαν τη δικογραφία, που αριθμεί τριάντα χιλιάδες σελίδες, μόλις την περασμένη εβδομάδα και δεν έχουν προλάβει να τη μελετήσουν ώστε να ασκήσουν τα υπερασπιστικά τους καθήκοντα.