Στη δικαστική αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού αρχίζει σήμερα η δίκης της Χρυσής Αυγής με εξήντα εννέα κατηγορούμενους να κάθονται στο εδώλιο. Έντονες είναι οι αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας που εξηγεί πως η ζωή της πόλης θα διαταραχθεί σημαντικά κατά τη διάρκεια της δίκης, η οποία αναμένεται να είναι πολύμηνη και μάλιστα κάποιοι εκτιμούν πως η ετυμηγορία είναι πιθανό να ανακοινωθεί σε ενάμιση ή ακόμα και δύο χρόνια. Σε απόσταση αναπνοής από τις φυλακές υπάρχει σχολείο και εκφράζονται ανησυχίες πως οι μαθητές δεν θα μπορέσουν απερίσπαστοι να συμμετάσχουν στις εξετάσεις.

Σύμφωνα με τον «Μικροπολιτικό» στα «Νέα», σενάρια της τελευταίας στιγμής δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο η δίκη να διακοπεί κατά τη διάρκεια των εξετάσεων ώστε να διεξαχθούν ομαλά. Με την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου, πληροφορίες αναφέρουν πως εξετάζεται το ενδεχόμενο να μεταφερθεί η δίκη σε αίθουσα πίσω από το Εφετείο της Αθήνας, η οποία βρίσκεται υπό διαμόρφωση.

Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης πως για πρώτη φορά προστατευόμενοι μάρτυρες δεν θα προσέλθουν στο δικαστήριο αλλά στη ΓΑΔΑ όπου θα καταθέτουν σε ειδικό χώρο και η φωνή τους θα φτάνει απευθείας στο δικαστήριο.