Στις 7 Μαΐου θα εξεταστεί το αίτημα του δήμου Κορυδαλλού και της αντιπεριφέρειας Πειραιά, από την έδρα του δικαστηρίου όπου εκδικάζεται η υπόθεση της Χρυσής Αυγής, για μεταφορά της δίκης στο Εφετείο της Αθήνας.

Ο δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης, σε δημόσια ομιλία του μετά τη διακοπή της δίκης για τις 7 Μαΐου, απηύθυνε κάλεσμα σε φορείς και πολίτες να είναι όλοι εκεί για να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στη διεξαγωγή της δίκης στον Κορυδαλλό.

«Να δικαστούν οι φασίστες της Χρυσής Αυγής και η δίκη να πάρει δημοσιότητα και να γίνει στο εφετείο Αθηνών. Από εμάς εξαρτάται αυτό. Σας καλώ στις 7 Μαΐου και πάλι εδώ» ανέφερε ο κ. Κασιμάτης.

Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Γιώργος Γαβρίλης, εξερχόμενος από τη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού, σε δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, είπε: «Σήμερα, η έδρα του δικαστηρίου διαπίστωσε ότι οι συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί δεν επιτρέπουν, αυτή η δίκη να γίνει στον Κορυδαλλό και στην αίθουσα που έχει οριστεί. Το δικαστήριο διέκοψε, δεν νομιμοποίησε την πολιτική αγωγή και όρισε νέα ημερομηνία στις 7 Μαΐου όπου θα γίνει η συζήτηση επί του αιτήματος για τη μεταφορά της δίκης στο εφετείο Αθηνών». Υπογράμμισε, επίσης, ότι «εκείνη την ημέρα τα σχολεία της πόλης θα είναι κλειστά» υποστηρίζοντας ότι «δεν μπορεί να γίνει η δίκη, με παράλληλη λειτουργία των σχολείων».

Σημειώνεται ότι στις 7 Μαΐου θα είναι κλειστές και οι υπηρεσίες του δήμου Κορυδαλλού.