Με την εκφώνηση του καταλόγου των κατηγορουμένων και των μαρτύρων κατηγορίας ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε η πρώτη ακροαματική συνεδρίαση της πολύκροτης δίκης της Χρυσής Αυγής.

Παρών στην πρώτη μέρα της δίκης που διεκόπη για τις 7 Μαΐου, ήταν και ο Γιώργος Ρουπακιάς, που βρέθηκε για πρώτη φορά απέναντι στους γονείς του Παύλου Φύσσα. Ο Ρουπακιάς κατηγορείται για τη δολοφονία του 34χρονου Killah P τον Σεπτέμβριο του 2013 στο Πέραμα, γεγονός που άνοιξε τον… ασκό του Αιόλου για τη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής.

Ο Γιώργος Ρουπακιάς είχε κριθεί προφυλακιστέος μετά την απολογία του στους ανακριτές. Είχε ομολογήσει ότι δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα , είχε υποστηρίξει όμως ότι ο 34χρονος τον είχε προκαλέσει και ότι έβγαλε το μαχαίρι για να εκφοβίσει τον αδικοχαμένο νεαρό μουσικό, χωρίς, όπως είπε, να έχει πρόθεση να τον σκοτώσει.

Ο Γιώργος Ρουπακιάς βρέθηκε σήμερα για πρώτη φορά μετά τον Σεπτέμβριο του 2013, απέναντι στους γονείς του Παύλου Φύσσα, που ήταν στη δικαστική αίθουσα. Ο πατέρας μάλιστα του αδικοχαμένου 34χρονου θα είναι και ο πρώτος μάρτυρας.