Στροφή στις πλατφόρμες κάνουν οι τηλεθεατές παγκοσμίως και ο όμιλος Antenna εναρμονίστηκε πλήρως στη νέα τάση θέασης πριν από περίπου ενάμιση χρόνο. Την Τρίτη 12 Απριλίου 2022 έκανε την εμφάνισή της, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο ηνέα streaming πλατφόρμα Ant1+ μέσα από τον ιστότοπο antennaplus.gr.

Στο διάστημα που μεσολάβησε, η πλατφόρμα του Ant1 κατάφερε να αποτελέσει «δυνατό» αντίπαλο στην αρένα… της θέασης. Η συνταγή δεν ήταν εύκολη και αποτελούταν από τρία βασικά συστατικά.

Από τη μια η πλούσια ταινιοθήκη του Ant1 η οποία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τις δραματικές και κωμικές σειρές οι οποίες στα 34 χρόνια λειτουργίας του σταθμού έχουν κερδίσει την αγάπη του τηλεοπτικού.

Το δεύτερο συστατικό είναι οι συνεργασίες. Σε συνεργασία με κορυφαία studio του εξωτερικού (NBC, ΙTV, NENT, κ.ά.), ο Ant1+ προβάλλει δημοφιλείς σειρές, όπως Devils, Dr. Death, Intelligence, Belgravia, και πολλές ακόμα οι οποίες προσφέρονται στους συνδρομητές της πλατφόρμας σε Α΄ προβολή ως αποκλειστικό περιεχόμενο.

Οι συνεργασίες όμως δεν σταματούν εδώ…

Ο Όμιλος Antenna και ο Ant1+ έχει εξασφαλίσει δικαιώματα προβολής για αριστουργηματικές ελληνικές παραγωγές όπως «Ο Άνθρωπος του Θεού», «Ράφτης», «Σμύρνη μου Αγαπημένη», «Μικρά Όμορφα Άλογα».

Οι συνδρομητές όμως, έχουν πρόσβαση και σε ταινίες του σύγχρονου ελληνικού κινηματογράφου, όπως «Φτηνά Τσιγάρα» και «Η Αγάπη Είναι Ελέφαντας».

Φυσικά, δεν θα μπορούσαν να μείνουν… με το παράπονο και οι μικροί θεατές. «Shrek», «Despicable Me 2» και «Morph» είναι μερικά από τα παιδικά προγράμματα τα οποία μπορούν να παρακολουθήσουν μικροί και μεγάλοι όταν δεν βλέπουν με προσήλωση τις εκπαιδευτικές ταινίες και τις σειρές που τους αφορούν.

Το τρίτο συστατικό και ίσως το πιο σημαντικό είναι τα Ant1 Originals. Πρωτότυπες ελληνικές παραγωγές με την σφραγίδα του Ομίλου Antenna τις οποίες οι θεατές από την πρώτη στιγμή αγκάλιασαν.

Μάλιστα, ήδη δύο από τα Ant1 Originals εντάχθηκαν στο πρόγραμμα του Netflix!

Ποια είναι τα Ant1 Originals

Σέρρες

Η σειρά που έκοψε την… κορδέλα των Ant1 Originals και έφερε την υπογραφή του Γιώργου Καπουτζίδη, ήταν οι «Σέρρες». Μέσα από την σειρά, ο Γιώργος Καπουτζίδης ταξίδεψε τους τηλεθεατές στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τις Σέρρες, για να διηγηθεί με τον δικό του μοναδικό τρόπο, την ιστορία του Οδυσσέα (τον οποίο υποδύθηκε ο αδικοχαμένος ηθοποιός Πάνος Νάτσης).

Στις «Σέρρες», ο Οδυσσέας ζει στην Αθήνα, μακριά από την οικογένειά του. Η περίπλοκη σχέση με τον πατέρα του, τον Λευτέρη, τους έχει οδηγήσει στην αποξένωση. Όταν, όμως, ένα δυσάρεστο γεγονός αναγκάζει τον Οδυσσέα να επιστρέψει στις Σέρρες, όλα αρχίζουν να αλλάζουν. Έτσι, δύο ξένοι στο ίδιο σπίτι, στην ίδια πόλη, πατέρας και γιος ξεκινούν από το μηδέν να γνωρίσουν ο ένας τον άλλο. Έχοντας στο πλευρό του τη Χρύσα και απέναντί του τη Σταματίνα, τη Νάνσυ και τον Θωμά, ο Οδυσσέας θα βοηθήσει τον πατέρα του να σταθεί ξανά στα πόδια του. Μέσα από στιγμές συγκίνησης και γέλιου, ο Οδυσσέας και ο Λευτέρης θα γνωριστούν πραγματικά, θα αγαπηθούν από την αρχή και θα συμφιλιωθούν με τις διαφορές τους, αλλά και με την απώλεια. Σε μια επαρχιακή πόλη, με εικόνες από μια Ελλάδα που όλοι γνωρίζουμε, ο Οδυσσέας και ο Λευτέρης ανακαλύπτουν ότι ο κόσμος είναι πιο όμορφος όταν αποδεχόμαστε τον εαυτό μας, αλλά και τους γύρω μας, για αυτό που είναι πραγματικά.

Μεγάλο μέρος των γυρισμάτων της σειράς πραγματοποιήθηκε στη Βόρεια Ελλάδα. Τον ρόλο του Λευτέρη και του Οδυσσέα ενσαρκώνουν αντίστοιχα ο Γιώργος Γάλλος και ο Πάνος Νάτσης, ενώ πρωταγωνιστούν και οι Λένα Δροσάκη, Μαριλού Κατσαφάδου, Γιούλη Τσαγκαράκη και Λένα Ουζουνίδου. Την πρωτότυπη μουσική της σειράς υπογράφει ο Φοίβος Δεληβοριάς.

Σώσε με

Η σειρά ανήκει στο είδος του crime, με στοιχεία ψυχολογικού θρίλερ. Το σενάριο της σειράς «Σώσε με» είναι βασισμένο στο ομότιτλο best seller βιβλίο του συγγραφέα αστυνομικής λογοτεχνίας Δημήτρη Σίμου. Σκηνοθέτης της σειράς είναι ο Πιέρρος Ανδρακάκος, ενώ το σενάριο υπογράφει o Δημήτρης Σίμος, ο Πιέρρος Ανδρακάκος και ο Βαγγέλης Νάσης. Τα γυρίσματα διήρκησαν περίπου 2,5 μήνες και μεγάλο μέρος αυτών πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή, όπου εκτυλίσσεται η ιστορία. Η σειρά «Σώσε με» αποτελείται από 8 επεισόδια περίπου 50 λεπτών.

Η υπόθεση: Μια μοναχική καλλιτέχνης ξυλογλυπτικής, η Νικόλ Πομάνου (Δανάη Σκιάδη), επιστρέφει στο χωριό της στην Κομοτηνή για να συναντήσει την οικογένειά της στο μνημόσυνο του πατέρα της. Την επόμενη μέρα της άφιξής της, η μικρότερη αδελφή της εξαφανίζεται. Λίγα χιλιόμετρα μακριά, η αστυνόμος Δέσποινα Λουκίδη (Έλενα Μαυρίδου) φτάνει στην Κομοτηνή για να αναλάβει την εξιχνίαση της υπόθεσης δολοφονίας μιας νεαρής γυναίκας. Η σωρός της ανακαλύπτεται στο Εθνικό Πάρκο Θράκης. Από το θύμα έχουν αφαιρεθεί τα μάτια. Και αυτό είναι μόνο η αρχή…

Ψυχοκόρες

Η σειρά από το πρώτο επεισόδιο που προβλήθηκε έκανε αίσθηση καθώς αποτελεί την πρώτη πόπειρα της ελληνικής μυθοπλασίας να θίξει τον απαγορευμένο πλέον θεσμό των ψυχοκορών, μια άγνωστη συνθήκη υποτίμησης της θηλυκής υπόστασης που μέτρησε γυναίκες-θύματα για δυο ολόκληρες γενιές. Έναν θεσμό που λειτουργούσε για χρόνια ως άτυπη μορφή υιοθεσίας, υποδουλώνοντας μικρά κορίτσια που λαχταρούσαν να αποδράσουν από την ανελέητη φτώχια της επαρχίας για να βρεθούν, τελικά, σε μια χρυσή φυλακή όπου τους υπόσχονταν ασφάλεια με αντάλλαγμα την τυφλή υποταγή.

Η υπόθεση: Τέσσερις αδερφές κατεβαίνουν ως ψυχοκόρες στην πρωτεύουσα, καταλήγοντας βίαια σε διαφορετικά σπίτια και αγωνίζονται να βρουν ξανά η μια την άλλη. Πόσο εύκολο είναι αυτό στην Αθήνα του ‘50, χωρίς πρόσβαση σε τηλέφωνο, χωρίς να ξέρουν γράμματα, με χειρότερο εχθρό τις κυρίες του σπιτιού και με τον φόβο ότι πίσω από κάθε αντρικό χαμόγελο κρύβεται ο χαμός τους;

Η Γέφυρα

Μια crime σειρά με έντονα τα στοιχεία πολιτικού θρίλερ και φόντο τις εκρηκτικές σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας. Η «Γέφυρα» αποτελεί την ελληνική μεταφορά της επιτυχημένης αστυνομικής σειράς «BRON/BROEN», που έχει προβληθεί σε περισσότερες από 100 χώρες παγκοσμίως. Στη «Γέφυρα» πρωταγωνιστούν ο Τούρκος ηθοποιός Burak Hakki, που ενσαρκώνει τον Κενάν Καραμάν και η Μαντώ Γιαννίκου στον ρόλο της αστυνομικού Σοφίας Μπακάλη.

Στην σειρά «Η Γέφυρα»: Ένα πτώμα τοποθετημένο με συμβολικό τρόπο πάνω στη συνοριακή γραμμή της γέφυρας που ενώνει την Ελλάδα με την Τουρκία, αναγκάζει την Ελληνίδα αστυνομικό Σοφία Μπακάλη και τον Τούρκο Κενάν Καραμάν να αναλάβουν την υπόθεση της ασυνήθιστης δολοφονίας. Πολύ γρήγορα, οι δύο αστυνομικοί συνειδητοποιούν ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά.

Ανυποψίαστοι για τις πολιτικές δυνάμεις που εμπλέκονται και προσπαθώντας να εξιχνιάσουν την υπόθεση, η Σοφία και ο Κενάν θα βρεθούν σε θανάσιμο κίνδυνο, καθώς οι υπαίτιοι κάνουν τα πάντα προκειμένου να συγκαλύψουν ένα εκρηκτικό μυστικό. Όμως, το τίμημα της αλήθειας είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που φαντάζονται, με την αποκάλυψή της να απειλεί να οδηγήσει ακόμα και σε ελληνοτουρκική σύρραξη. Στο τέλος, η Σοφία και ο Κενάν θα κληθούν να αποφασίσουν τι έχει μεγαλύτερη σημασία: το καθήκον ή η ζωή τους.

The Friend

Δυνατό, ασυνήθιστο, τολμηρό, ανατρεπτικό. Η σειρά που αποτελεί έμπνευση της Φωτεινής Αθερίδου και πρωταγωνιστεί ο Γιώργος Χρυσοστόμου είναι μια μίνι σειρά και περιγράφει μια μεγάλη αλήθεια. Πως όλοι έχουμε ανάγκη από έναν φίλο. Στην σειρά «The Friend», ο Ορφέας είναι ένας φίλος επί… πληρωμή σε μια φωτεινή Αθήνα. Ένας συναρπαστικός χαρακτήρας που αντιμετωπίζει τα πάντα, όσο δύσκολα κι αν είναι, σαν να παίζει σε videogame, διατηρώντας πάντα την αισιοδοξία, την αισθητική και την αξιοπρέπειά του.

Στα 4

Η σειρά «Στα 4» του Ant1+ κατάφερε να σπάσει τα στερεότυπα και έγινε η μοναδική σειρά στην Ελλάδα με βασικό χαρακτήρα ένα άτομο με αναπηρία. Ο κωμικός χαρακτήρας της σειράς είναι ένα ακόμη ιδιαίτερο, πρωτότυπο στοιχείο, καθώς το «Στα 4» προβάλλει με θετική διάθεση και σαρκαστικό πνεύμα κάθε πλευρά της ζωής σε αναπηρικό αμαξίδιο στη χαοτική και αφιλόξενη Αθήνα. Η σειρά «Στα 4» αποτελείται από 8 επεισόδια και σε αυτήν πρωταγωνιστούν: Γεωργία Καλτσή, Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Δημήτρης Κίτσος, Ιωάννα Μαυρέα, Ελένη Μπούκλη, Δημήτρης Πασσάς.

Η πραγματική ιστορία της πρωταγωνίστριας: Πρωταγωνίστρια του «Στα 4» είναι η μοναδική Γεωργία Καλτσή, που η ίδια ήρθε αντιμέτωπη με την πραγματικότητα της ηρωίδας της, της «Στέλλας». Η Γεωργία προσαρμόστηκε στα νέα δεδομένα με τον δικό της τρόπο, αψηφώντας τις κοινωνικές νόρμες και τα στερεότυπα. Είναι μια πραγματική influencer για χιλιάδες ανθρώπους που την ακολουθούν στα social media. Η νεαρή Γεωργία Καλτσή είδε τη ζωή της να αλλάζει τον Μάρτιο του 2015 όταν έναν ατύχημα, που έχει μείνει στην ιστορία ως «το τροχαίο της Κηφισίας» την έφερε αντιμέτωπη με νέα πραγματικότητα. Το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε η Γεωργία ξέφυγε από την πορεία του, έπεσε πάνω στον τοίχο υποκαταστήματος τράπεζας και τυλίχτηκε στις φλόγες. Στο αυτοκίνητο επέβαιναν συνολικά τέσσερα άτομα. Η Γεωργία, δυο φίλες της και ο άτυχος οδηγός του οχήματος ο οποίος «έσβησε» στο νοσοκομείο. Η Γεωργία Καλτσή από τότε βρίσκεται σε αναπηρικό καροτσάκι. Οι τέσσερις φίλοι είχαν βγει για να γιορτάσουν τα γενέθλια ενός μέλους της παρέας τους το οποίο καθόταν στη θέση του συνοδηγού με αποτέλεσμα να τραυματιστεί πολύ σοβαρά εκείνο το μοιραίο βράδυ.

Ζωή

Στην σειρά «Ζωή» η ηθοποιός Μαρία Καβογιάννη «ανέλαβε» έναν από τους πιο ιδιαίτερους ρόλους της καριέρας της. Στο πρόγραμμα αυτό του Ant1+ συνδυάζεται για πρώτη φορά στην ελληνική μυθοπλασία, η κωμωδία και το δράμα με μια δόση σουρεαλισμού και μεταφυσικού στοιχείου.

Η υπόθεση: Η Ζωή έχασε το χαμόγελό της πριν από 25 χρόνια. Κάνει δύο δουλειές για να τα βγάλει πέρα, ενώ ο άντρας και ο γιος της δεν συνεισφέρουν. Όταν, ένα βράδυ, της πέφτει μια γάστρα στο κεφάλι, η Ζωή πεθαίνει και βιώνει μια μεταφυσική εμπειρία, λίγο πριν οι γιατροί την επαναφέρουν στη ζωή. Δύο εβδομάδες αργότερα, η Ζωή, μπερδεμένη, εξακολουθεί να ζει μια μίζερη και προβλέψιμη καθημερινότητα. Μέχρι που εμφανίζεται μπροστά της ένας άγνωστος άνδρας… Η Ζωή έχει αρχίσει να βλέπει ανθρώπους που έφυγαν άδικα και απότομα από τη ζωή. Αποστολή της είναι να τους βοηθήσει να κλείσουν μια εκκρεμότητα που άφησαν πίσω τους πριν πεθάνουν. Σταδιακά, βρίσκει ξανά το χαμένο της χαμόγελο και την αγάπη της για ζωή μέσα από την αποδοχή του θανάτου, και των άλλων, αλλά και της προσωπικής της απώλειας.

Είμαι η Τζο

Η Ιωάννα Ασημακοπούλου ανέλαβε να υποδυθεί την «Τζο» στην σειρά «Είμαι η Τζο» του Ant1+. Eξάλλου, το συγκεκριμένο Ant1+ αποτελεί δική της έμπνευση και το είδε να παίρνει.. μορφή μέσα από την πλατφόρμα του Ant1.

Ποια είναι όμως η «Τζο»; H Τζο είναι 38 ετών, single, προσπαθεί συνεχώς να χάσει κιλά και να είναι τέλεια σε όλα. Η μαμά της δεν παραλείπει να της υπενθυμίζει συνεχώς ότι πρέπει να παντρευτεί ή, έστω, να κάνει ένα παιδί, η αδερφή της την πρήζει να γίνει πιο δυναμική, και οι φίλοι της ναι µεν τη στηρίζουν, αλλά δεν την καταλαβαίνουν. Στα γκομενικά της επικρατεί χάος και όταν ο μεγάλος της έρωτας της δίνει την χαριστική βολή, αποφασίζει να τους γράψει όλους και να απολαύσει τη ζωή της όπως θέλει εκείνη. Η Τζο έχει βαρεθεί την κριτική και τις ταμπέλες που της κρεμάνε οι γύρω της.

Στην πραγματικότητα, αγαπάει τον εαυτό της όπως είναι και παίρνει τη ζωή στα χέρια της με αυτοπεποίθηση, αδιαφορώντας για τα «πρέπει» που επιβάλλει στις γυναίκες η κοινωνία και φωνάζοντας σε όλους «Είμαι η Τζο! Θα σέβεστε!».

Σωτέ

Ένα από τα τελευταία Ant1 Originals που εντάχθηκαν στην πλατφόρμα ήταν η σειρά «Σωτέ» με την ηθοποιό Δάφνη Λαμπρόγιαννη στον πλέον αντισυμβατικό ρόλο της μέχρι στιγμής επαγγελματικής της πορείας. Η σειρά «Σωτέ» αποτελείται από 8 επεισόδια και η Δάφνη Λαμπρόγιαννη υποδύεται τον ομώνυμο ρόλο.

Η υπόθεση: H ζωή της πολυβραβευμένης chef Σωτηρίας «Σωτέ» Βοκάκη γίνεται σαλάτα όταν αναγκάζεται να επιστρέψει στην Ελλάδα για να αναλάβει την κριτική σε ένα προβοκατόρικο reality show μαγειρικής. Παραγωγός του reality είναι η κόρη της, με την οποία έχει να μιλήσει πάνω από δέκα χρόνια. Και μπορεί το βιογραφικό της Σωτέ να ταιριάζει απόλυτα με τον ρόλο του κριτή, αλλά όχι και το πόσο εκνευριστικά κυνική είναι. Και το επιδόρπιο; Τις τελευταίες εβδομάδες έχει χάσει εντελώς… τη γεύση της.

Ο Τριγωνοψαρούλης σε Θαλασσοπεριπέτειες, το Vice αλλά και παραφυσικές ιστορίες

Από τα Ant1 Originals δεν θα μπορούσαν να εξαιρεθούν τα προγράμματα για τους μικρούς τηλεθεατές. «Ο Τριγωνοψαρούλης σε Θαλασσοπεριπέτειες» περιγράφει τις περιπέτειες αυτού του μικρού ψαριού και διδάσκει ευαισθησία και αγάπη στους μικρούς θεατές.

Vice, Comedy Nights Stand Up, Super Influencer, Greek Paranormal Crew, Faith Nikos Oikonopoulos, Disaster Theories και Football Stories είναι οι τίτλοι που συμπληρώνουν την λίστα με τα Ant1 Originals.

Οι δύο σειρές που μπήκαν στο Netflix και η μια που… ακολουθεί

Οι σειρές «Σέρρες» και «Σώσε με» βρήκαν ήδη το χώρο τους στο Netflix και όπως όλα δείχνουν, με βάση τη μεγάλη επιτυχία που έχει σημειώσει, και οι «Ψυχοκόρες» σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ενταχθούν στους τίτλους της πλατφόρμας.