Υλικά

  • 1/4 φλ. τσαγιού ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 2 κ. σ. μουστάρδα (κατά προτίμηση ντιζόν)
  • 1 κ. γλ. ρίγανη ξερή
  • 1 σκελίδα σκόρδου (ψιλοκομμένο)
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 1/4 κ. γλ. μαύρο πιπέρι
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 κ. σ. φρέσκο χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

  1. Ανακατέψτε το ξίδι από κόκκινο κρασί με τη μουστάρδα, τη ρίγανη, το σκόρδο, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι σε ένα μικρό μπολ.
  2. Όσο ανακατεύετε το μείγμα προσθέστε σιγά σιγά το ελαιόλαδο.
  3. Στύψτε το χυμό λεμονιού και προσθέστε το στο μείγμα, ανακατεύοντας δυνατά.
  4. Τοποθετήστε το τελικό μείγμα σε ένα σφραγισμένο βάζο ή φιάλη, κλείστε καλά και ανακινήστε για λίγη ώρα.