Μερικές φορές, νιώθετε ότι οι σούπες σας είναι λίγο βαρετές ή μονότονες στη γεύση; Ευτυχώς για εσάς, υπάρχει ένα κοινό και βασικό συστατικό που μπορείτε να χρησιμοποιήσουμε ανά πάσα στιγμή για να απογειώσετε σχεδόν κάθε σούπα για μια πιο πλούσια, πιο πολυεπίπεδη γεύση.

Και αυτό το μυστικό συστατικό, σύμφωνα με το tastingtable.com, δεν είναι άλλο από τη σάλτσα σόγιας. Η σάλτσα σόγιας όχι μόνο προσδίδει νοστιμιά, umami και αμυδρές νότες καραμέλας, αλλά προσθέτει επίσης διακριτικό χρώμα στις σούπες σας.

Έτσι, την επόμενη φορά που οι σούπες σας θα μπορούσαν να επωφεληθούν από ένα ποπ γεύσης, προσθέστε μια σταγόνα σάλτσας σόγιας και προσαρμόστε την ανάλογα με τη γεύση σας αντί να προσθέσετε μια πρέζα αλάτι.

Μπορείτε να ξεκινήσετε πρώτα με μια κουταλιά της σούπας και στη συνέχεια, δοκιμάζοντας, να προσθέτετε την κατάλληλη ποσότητα λίγη- λίγη ανάλογα με τη γεύση. Αν αναρωτιέστε ποιες σούπες και ζωμοί θα μπορούσαν να επωφεληθούν από την προσθήκη σάλτσας σόγιας, λοιπόν, οι δυνατότητες είναι ατελείωτες. Αρχικά, οι ζωμοί από κόκαλα και οι σούπες που παρασκευάζονται με κόκαλα από μοσχάρι ή χοιρινό ταιριάζουν πολύ με την προσθήκη σάλτσας σόγιας. Ευέλικτη όπως είναι, η προσθήκη σάλτσας σόγιας σε σούπες με βάση ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών λειτουργεί επίσης καλά.

Από ζωμούς μέχρι βραστά, η σάλτσα σόγιας ενισχύει τις γεύσεις

σούπα

Ενώ η προσθήκη σάλτσας σόγιας σε σούπες ασιατικού τύπου και εμπνευσμένες σούπες είναι φυσική, μην διστάσετε να χρησιμοποιήσετε τη σάλτσα σόγιας στα αγαπημένα σας πιάτα σούπας. Η σάλτσα σόγιας είναι ένα ευπροσάρμοστο συστατικό. Έτσι, σκεφτείτε να προσθέσετε σάλτσα σόγιας, για να ζωντανέψετε οποιοδήποτε κλασικό μοσχαρίσιο στιφάδο. Η σάλτσα σόγιας θα σας βοηθήσει να εμβαθύνετε όλες τις γεύσεις κρέατος και λαχανικών.

Όσο για τις σούπες κοτόπουλου, είτε πρόκειται για μια παραδοσιακή συνταγή με κοτόπουλο που κληρονομήθηκε από τη γιαγιά, είτε για μια πιο Ταϊλανδέζικης έμπνευσης κοτόσουπα καρύδας, ρίξτε σάλτσα σόγιας για να ισορροπήσετε και να εμβαθύνετε τις γεύσεις.

Οι ελαφρύτερες σούπες, όπως οι σούπες λαχανικών, επωφελούνται επίσης από την προσθήκη σάλτσας σόγιας. Στην ιαπωνική κουζίνα, οι ελαφροί ζωμοί συχνά περιλαμβάνουν σάλτσα σόγιας. Όσο για τις πιο κρεμώδεις σούπες, όπως η κρέμα μανιταριών, χρησιμοποιήστε τη σάλτσα σόγιας με σύνεση για να ενισχύσετε τις γήινες γεύσεις.

Σημειώστε ότι δεν προσθέτετε απλώς αλατότητα όταν προσθέτετε σάλτσα σόγιας σε οποιαδήποτε σούπα. Πρόκειται για την αύξηση του umami, την ενίσχυση των άλλων αλμυρών προφίλ και την προσθήκη επιπέδων και βάθους γεύσης.