Υλικά

  • 2 1/2 φλ. τσαγιού ημίγλυκα κομμάτια σοκολάτας
  • 1/4 κ. γλ. κακάο σε σκόνη
  • 1/2 κ. γλ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 6 φλ. τσαγιού πλήρες γάλα
  • 1 μπουκάλι κόκκινο κρασί
  • Τριμμένη σοκολάτα, για το σερβίρισμα
  • Καβουρδισμένα ζαχαρωτά, προαιρετικά για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1
Τοποθετήστε τα κομματάκια σοκολάτας, το κακάο, τη ζάχαρη, το αλάτι, το γάλα και το κρασί σε μία κατσαρόλα.
Βήμα 2
Μαγειρέψτε για μία ώρα, ανακατεύοντας κάθε 20 λεπτά.
Βήμα 3
Σερβίρετε το κακάο σε κούπες και προσθέστε καβουρδισμένα ζαχαρωτά και τριμμένη σοκολάτα.
Βήμα 4
Απολαύστε!
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.