Υπάρχουν αυτές οι ζεστές καλοκαιρινές μέρες που το μόνο που μπορεί να περάσει από τον οισοφάγο είναι μια δροσερή σαλάτα. Και μια τέτοια μας παρουσιάζει η γνωστή μαγειρική ιστοσελίδα Delish, μια «πειραγμένη» καροτοσαλάτα. Η αυθεντική συνταγή της καροτοσαλάτας με τις σταφίδες είναι μάλιστα από το Μαρόκο, το Delish την έχει ανανεώσει ωστόσο με μια νέα σπιτική σος…

Η αυθεντική καροτοσαλάτα με σταφίδες του Μαρόκου γίνεται λοιπόν λίγο πιο γλυκιά και πικάντικη με μια νέα σος που αναδεικνύει τη γλυκύτητα των καρότων. Και τη φρεσκάδα των υλικών.

Η συνταγή είναι για 6 άτομα και δεν χρειάζεται παρά 20 λεπτά για να ετοιμαστεί.

Τι θα χρειαστείς; Μισό κιλό καρότα (καθαρισμένα και τριμμένα), 3/4 της κούπας σταφίδες, 3/4 της κούπας φιστίκια, 1/4 της κούπας φρεσκοκομμένο κόλιανδρο, 2 φρέσκα κρεμμύδια (ψιλοκομμένα), 1/4 της κούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, 2 κουταλιές της σούπας χαρίσα, 1 κουταλιά της σούπας μέλι, χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι, 2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες), 2 κουταλάκια του γλυκού φρεσκοτριμμένο τζίντζερ, 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο, χοντρό αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.

Πώς τη φτιάχνουμε; Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το καρότο, τις σταφίδες, τα φιστίκια, τον κόλιανδρο και τα φρέσκα κρεμμύδια.

Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατεύουμε καλά το ελαιόλαδο, τη χαρίσα (αν δεν τη θέλουμε πικάντικη, δεν χρειάζεται να βάλουμε), το μέλι, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το σκόρδο, το τζίντζερ και το κύμινο.

Ρίχνουμε τη σος πάνω στη σαλάτα μας και ανακατεύουμε καλά. Αλατοπιπερώνουμε σύμφωνα με τις επιθυμίες μας…