Οι πίτες έχουν συχνά την τιμητική τους, κι αυτό γιατί αποτελούν ένα πολύ εύκολο και γρήγορο σνακ! Με σωστή συνοδεία σαλάτας (σε ποσότητα και υλικά) ή και επιπλέον πρωτεΐνη (τυρί/γιαούρτι), μπορούν να μετατραπούν σε πλήρες γεύμα. Η συγκεκριμένη συνταγή ξεχωρίζει για την υψηλή πρωτεΐνη της, αλλά και για τον καλό κορεσμό που μας προσφέρει.

Υλικά (8 μερίδες)

  • 2 αβγά
  • 4 ασπράδια
  • 300 γρ. στραγγιστό γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
  • 3-4 φέτες καπνιστό χοιρινό με χαμηλά λιπαρά σε κυβάκια
  • 40 γρ. τυρί light τριμμένο
  • 80 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ½ κούπα φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ κούπα άνηθο ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κ.σ. λάδι για το ταψί

Εκτέλεση

  • Βήμα 1: Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αβγά μεταξύ τους, προσθέτουμε το γιαούρτι, το αλλαντικό σε κυβάκια, το τυρί και τα λαχανικά. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά μεταξύ τους.
  • Βήμα 2: Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλατοπίπερο.
  • Βήμα 3: Ενώνουμε τα δύο μείγματα και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις.
  • Βήμα 4: Λαδώνουμε ένα ορθογώνιο ταψί με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C, στις αντιστάσεις, για 30 λεπτά.

Διατροφική αξία ανά κομμάτι

  • Ενέργεια: 178 kcal
  • Υδατάνθρακες: 26,0 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 16,5 γρ.
  • Λιπαρά: 8,7 γρ.
  • Κορεσμένα λιπαρά: 2,2 γρ.

*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI