Οι πίτες έχουν συχνά την τιμητική τους, κι αυτό γιατί αποτελούν ένα πολύ εύκολο και γρήγορο σνακ! Με σωστή συνοδεία σαλάτας (σε ποσότητα και υλικά) ή και επιπλέον πρωτεΐνη (τυρί/γιαούρτι), μπορούν να μετατραπούν σε πλήρες γεύμα. Η συγκεκριμένη συνταγή ξεχωρίζει για την υψηλή πρωτεΐνη της, αλλά και για τον καλό κορεσμό που μας προσφέρει.
Υλικά (8 μερίδες)
- 2 αβγά
- 4 ασπράδια
- 300 γρ. στραγγιστό γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
- 3-4 φέτες καπνιστό χοιρινό με χαμηλά λιπαρά σε κυβάκια
- 40 γρ. τυρί light τριμμένο
- 80 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- ½ κούπα φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- ½ κούπα άνηθο ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι
- 1 κ.σ. λάδι για το ταψί
Εκτέλεση
- Βήμα 1: Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αβγά μεταξύ τους, προσθέτουμε το γιαούρτι, το αλλαντικό σε κυβάκια, το τυρί και τα λαχανικά. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά μεταξύ τους.
- Βήμα 2: Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλατοπίπερο.
- Βήμα 3: Ενώνουμε τα δύο μείγματα και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις.
- Βήμα 4: Λαδώνουμε ένα ορθογώνιο ταψί με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C, στις αντιστάσεις, για 30 λεπτά.
Διατροφική αξία ανά κομμάτι
- Ενέργεια: 178 kcal
- Υδατάνθρακες: 26,0 γρ.
- Πρωτεΐνη: 16,5 γρ.
- Λιπαρά: 8,7 γρ.
- Κορεσμένα λιπαρά: 2,2 γρ.
*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI