Στην πόλη Γκιεονγκζού, στη Νότια Κορέα, συναντώνται σήμερα οι υπουργοί Οικονομικών του G7, των επτά πιο ανεπτυγμένων χωρών στον κόσμο, ενόψει της συνόδου του G20, με στόχο την εκτόνωση της έντασης για το θέμα των ισοτιμιών μεταξύ των κυριοτέρων νομισμάτων, γνωστού πλέον και ως «πόλεμου των νομισμάτων».

Οι υπουργοί Οικονομικών και οι κεντρικοί τραπεζίτες των κρατών του G20 καλούνται να αξιολογήσουν την κατάσταση στην παγκόσμια οικονομία και να κάνουν εκτιμήσεις για τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται να γίνουν ώστε να εκτονωθεί «ο πόλεμος».

Τα συμπεράσματα που θα προκύψουν για την κατάσταση της διεθνούς οικονομίας θα χρησιμοποιηθούν για την προετοιμασία της συνόδου κορυφής του G20, που θα γίνει στις 11 και 12 Νοεμβρίου, στη Σεούλ.

Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, ένα προσχέδιο της κοινής δήλωσης του G7 αναφέρει ότι οι αναπτυγμένες και αναπτυσσόμενες χώρες του G20 αναλαμβάνουν τη δέσμευση «να απέχουν από την ανταγωνιστική υποτίμηση» των νομισμάτων, στρατηγική που χρησιμοποιείται με στόχο τη χειραγώγηση των νομισματικών ισοτιμιών για την τόνωση της οικονομίας μίας χώρας.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.