Εντυπωσιακή αύξηση, κατά 72,4% σε σχέση με πέρυσι, κατέγραψε ο συνολικός αριθμός των επισκεπτών της 78ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), καθώς περισσότερα από 181.000 άτομα, στην πλειονότητά τους νέοι, μεταξύ 16 και 35 ετών, πέρασαν τις πύλες της, από 7-15 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της διοργανώτριας ΔΕΘ-Helexpo, «ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο, που δείχνει πως ο απλός κόσμος αγκάλιασε τη φετινή Έκθεση, είναι ότι η αύξηση μόνο των εισιτηρίων έφτασε το 93%».

Μάλιστα, συνεχίζει η ανακοίνωση, μόνο την τελευταία ημέρα ο αριθμός των επισκεπτών έφτασε τις 39.618, σημειώνοντας αύξηση κατά 63% έναντι της αντίστοιχης περσινής ημέρας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το γεγονός ότι «η Θεσσαλονίκη επέστρεψε στη ΔΕΘ» σχετίζεται με τον πετυχημένο συνδυασμό του εμπορικού και επιχειρηματικού χαρακτήρα της έκθεσης με τις ψυχαγωγικές εκδηλώσεις, που πραγματοποιήθηκαν στη διάρκειά της (σ.σ. πραγματοποιήθηκαν περίπου 40 παράλληλες εκδηλώσεις, μεταξύ των οποίων συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, ακροβατικά και αθλητικοί αγώνες).

«Η 78η ΔΕΘ έγινε τελικά μόδα και είχε, πέρα από τα στοιχεία της επιχειρηματικότητας, της τεχνολογίας και της καινοτομίας, τον χαρακτήρα μιας μεγάλης γιορτής στην οποία συμμετείχε όλη η πόλη και όχι μόνο. Μάλιστα, ήδη μεγάλος αριθμός εκθετών υπέγραψε δηλώσεις συμμετοχής για την 79η ΔΕΘ», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.