Οι αυλές σε αγαπημένα στέκια της πόλης αδιαμφισβήτητα γίνονται τα ιδανικότερα μέρη για να βρεθείτε με τους φίλους και να τα πείτε απολαμβάνοντας δροσιστικό και τονωτικό καφέ ή το αγαπημένο σας cocktail.

Στην περιοχή του Μεταξουργείου και το Κεραμεικού θα βρείτε τρεις από αυτές, οι οποίες εδώ και χρόνια αποτελούν σταθερές αξίες για τους λάτρεις του κέντρου.

Κεραμείο

Ένα από τα πιο δημοφιλή και διαχρονικά στέκια στο Μεταξουργείο (Πλαταιών 27), που εδώ και χρόνια έχει αναδειχθεί στο στέκι της παρέας. Στην υπέροχη αυλή του Κεραμείου -από τις πιο όμορφες της περιοχής- δίνουν ραντεβού οι παρέες για εξωτικά cocktails ή το αγαπημένο τους ποτό, σε άκρως οικονομικές τιμές. Ένας από τους λόγους, άλλωστε, που οι περισσότεροι το επιλέγουν ξανά και ξανά. Στα συν και η πολύ ωραία ατμόσφαιρα.

Laatrac

Μια αυλή με ξύλινα τραπέζια και μια μεγάλη ράμπα για τους λάτρεις του skate αποκαλύπτονται πίσω από μια μεγάλη σιδερένια πόρτα επί τις Λεωνίδου (νο 63- 65). Πρόκειται για ένα από τα πιο ιδιαίτερα και διαφορετικά στέκια στην ευρύτερη περιοχή με ξεχωριστή φιλοσοφία η οποία κινείται γύρω από το τρίπτυχο eat, drink, skate.

Το Laatrac, εκτός από την ιδιαιτερότητα που το χαρακτηρίζει, όσον αφορά στο skate, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο brunch με γευστικές προτάσεις που σερβίρονται καθημερινά.

Μπλε Παπαγάλος

Από τα στέκια στο Μεταξουργείο (Λεωνίδου 31) που ξεχώρισαν ήδη από τις πρώτες μέρες λειτουργίας του. Η αρκετά vintage αισθητική, τα υπέροχα έπιπλα- αντίκες που θυμίζουν εκείνα στην αυλή της γιαγιάς και η άκρως χαλαρή και ανεπιτήδευτη ατμόσφαιρα, δημιουργούν την εντύπωση ότι βρισκόμαστε στο αγαπημένο μας εξοχικό. Ο Μπλε Παπαγάλος μοιάζει με μικρή απόδραση από την καθημερινότητα με τα τραπέζια στον εξωτερικό χώρο στον πεζόδρομο κάτω από την ανακουφιστική σκιά των δέντρων να αποτελεί σημείο αναφοράς για καφέ ή ποτό με την παρέα. Ελάχιστες αλλά καλές γευστικές προτάσεις, λαχταριστά γλυκά και εξαιρετικά cocktails στα, επίσης, δυνατά χαρτιά του.