Στην Αλεξανδρούπολη θα πραγματοποιηθεί το 25ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας από 1 έως 3 Ιουνίου, με κεντρικό θέμα: «Το σενάριο στον κινηματογράφο».

Το συνέδριο διοργανώνεται με πρωτοβουλία της Κινηματογραφικής Λέσχης Αλεξανδρούπολης (ΚΛΑ) και την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου και του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

«Η Ομοσπονδία Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας, από την ίδρυσή της δημιούργησε ευνοϊκές συνθήκες για την ίδρυση και λειτουργία αυτών των Κινηματογραφικών Λεσχών στην περιφέρεια με σκοπό την προώθηση της κινηματογραφικής παιδείας, την υποστήριξη και την προώθηση του κινηματογράφου» ανέφερε η αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Γεωργία Νικολάου.

Αναφερόμενη στο σκοπό των συνεδρίων, η κ. Νικολάου είπε ότι στοχεύουν στην πολιτιστική αποκέντρωση με τη συμμετοχή μελών των Κινηματογραφικών Λεσχών από ολόκληρη την Ελλάδα, γράφει το ΑΜΠΕ.

Μιλώντας για τους λόγους που η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου δέχτηκε να συνδιοργανώσει το συνέδριο της ΚΛΑ, σημείωσε πως «οι συμμετέχοντες, που θα έρθουν από όλα τα μέρη της Ελλάδας, θα έχουν την ευκαιρία να χαρούν και να απολαύσουν τη φιλοξενία των Θρακιωτών, να επισκεφτούν την τοπική αγορά που το χρειάζεται αυτή την περίοδο, να γνωρίσουν τις ομορφιές της περιοχής μας, και να φύγουν γεμάτοι εντυπώσεις από το νομό. Υπάρχει λοιπόν μια ανταποδοτικότητα την οποία θα τη δεχτούμε πολύ ευχάριστα, πέρα από το σημαντικό πολιτιστικό έργο, το οποίο θα δούμε στις αίθουσες του κινηματογράφου».

Πρόκειται για την ετήσια συνάντηση όλων των κινηματογραφικών λεσχών της Ελλάδας, τόνισε ο πρόεδρος της Κινηματογραφικής Λέσχης Αλεξανδρούπολης, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, σημειώνοντας πως για τους απανταχού κινηματογραφόφιλους είναι μια αφορμή να συναντηθούν και να συνομιλήσουν για την κοινή τους αγάπη, τον κινηματογράφο, αλλά και να τιμήσουν κάποιους από τους ανθρώπους του.

Εκτός από εισηγήσεις και ομιλίες, στο συνέδριο θα υπάρχουν προβολές ταινιών καθώς και άλλες παράλληλες εκδηλώσεις, ενώ όλες οι δράσεις θα είναι ανοιχτές για το κοινό.

Στο μεταξύ στο Δήμο Αλεξανδρούπολης ανήκουν πλέον οι αποθήκες του ΟΣΕ που χρόνια τώρα μένουν ανεκμετάλλευτες και καταρρέουν. Την απόφαση παραχώρησης για 30 χρόνια υπέγραψε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε., Νικόλαος Ιωαννίδης και σύμφωνα με τον δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη, μία απο τις χρήσεις θα είναι και η δημιουργία πολιτιστικού κέντρου και αίθουσας θεάτρου και κινηματογράφου.