Συναγερμός έχει σημάνει στην Οδησσό της Ουκρανίας, γιατί ο επικεφαλής της άμυνας της πόλης θεωρεί ότι είναι θέμα ωρών ή ημερών μια επικείμενη ρωσική απόβαση από την Μαύρη Θάλασσα. Ο ίδιος εξέφρασε επίσημα τις ανησυχίες του για πρώτη φορά το βράδυ της Τρίτης (16/3), ενώ την Τετάρτη (17/3) σημείωσε ότι παρατηρεί πλέον και περίεργες κινήσεις στη περιοχή.

Σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του OPEN, ο επικεφαλής της άμυνας της Οδησσού, ανέφερε πως 14 ρωσικά πολεμικά πλοία πλησιάζουν τις ακτές, ενώ ορισμένα από αυτά ενδέχεται να μεταφέρουν πεζοναύτες, οι οποίοι έχουν φτάσει στην περιοχή, εδώ και λίγες ημέρες. Μάλιστα, τόνισε ότι τα πλοία προσπάθησαν να πλήξουν την αντιαεροπορική προστασία της Οδησσού, αλλά δεν τα κατάφεραν.

Αγάλματα και μνημεία στην Οδησσό έχουν καλυφθεί με σακιά με άμμο, για να προστατευτούν από ενδεχόμενους βομβαρδισμούς

Παράλληλα, φέρεται να δήλωσε ότι οι Ρώσοι διεξάγουν ψυχολογικό πόλεμο στους κατοίκους και τους στρατιώτες της Οδησσού, καθώς έχουν σταματήσει στις σφοδρές επιθέσεις στη ξηρά από τα δυτικά, καθώς πλέον από την Χερσώνα, έστειλαν στρατό προς το Βορρά και συγκεκριμένα στο Βόζνεσενσκ.

Σημειώνεται, ότι η πόλη προετοιμάζεται για μέρες για πολιορκία, καθώς σε περίπτωση που πέσει, η Ουκρανία θα αποκοπεί πλήρως από την θάλασσα. Έτσι, οι κάτοικοι έχουν συγκροτήσει ομάδες πολιτοφυλακών και βοηθούν στη δημιουργία οχυρωματικών έργων, ενώ αγάλματα και μνημεία της πόλης έχουν καλυφθεί από σακιά με άμμο, ώστε να προστατευτούν σε περίπτωση βομβαρδισμού.