Έχοντας αλλάξει πολλά χέρια αλλά και χρήσεις, το Petroff Palace στη Μόσχα, ιδρύθηκε τον 18ο αιώνα για την αυτοκράτειρα Αικατερίνη Β΄ της Ρωσίας, ενώ δεν ήταν λίγοι και οι βασιλείς που το επέλεγαν για την διαμονή τους κάθε φορά που επισκέπτονταν τη Ρωσία.

Κατά την εισβολή των γαλλικών στρατευμάτων στη χώρα ο Ναπολέων Βοναπάρτης εγκαθίδρυσε εδώ το αρχηγείο του, ενώ έπειτα από την πτώση του το παλάτι περιήλθε στην εξουσία του Τσάρου Νικόλαου Α’ της Ρωσίας.

Μετά και το πέρας της ρωσικής επανάστασης το 1917 άλλαξε πολλούς ιδιοκτήτες και χρήσεις, ενώ κατά καιρούς λειτούργησε ως μουσείο αλλά και ακαδημία αεροπορίας. Εδώ και δέκα χρόνια έχει μετατραπεί σε ένα πολυτελές boutique ξενοδοχείο, που χαρακτηρίζεται για την απεριόριστη χλιδή και τις πλουσιοπάροχες ανέσεις που προσφέρει στους επισκέπτες του.

Ένα αριστοτεχνικό πάντρεμα της ιστορικής μεγαλοπρέπειας που συνοδεύει την ιστορία του χώρου και της σύγχρονης άνεσης χαρακτηρίζει όλους τους χώρους του, οι οποίοι διακοσμητικά ακολουθούν το αυτοκρατορικό στυλ.

Μασίφ ξύλο, ζεστά χρώματα, χρυσά διακοσμητικά στοιχεία, πλούσια και «βαριά» υφάσματα, εντυπωσιακοί πολυέλαιοι και προσεκτικά επιλεγμένα χαλιά, καθιστούν τα 43 συνολικά δωμάτια και σουίτες του πραγματικά βασιλικά.

Πίσω από το ιστορικό κτήριο του παλατιού ο επισκέπτης μπορεί να βρει όλες τις σύγχρονες ανέσεις που ανάγκη για μια διαμονή που θα του μείνει πραγματικά αξέχαστη. Ατμοσφαιρικό σπα, πισίνα, ατμόλουτρο και χαμάμ, υπερσύγχρονο γυμναστήριο, πλήρως εξοπλισμένες αίθουσες συνεδρίων αλλά και χώροι που διατίθενται για την διοργάνωση γάμων συγκαταλέγονται στο δυναμικό του.

Τιμή: Από 80- 820 ευρώ/ βραδιά