Παραδοσιακά, υπάρχουν δύο τρόποι για να εξασφαλίσεις κρυπτονομίσματα σαν το Bitcoin, είτε να τα «κόψεις» μόνος σου είτε να επενδύσεις πραγματικά λεφτά για να τα αποκτήσεις.

Τώρα όμως υπάρχει και τρίτος τρόπος στον ορίζοντα, χάρη στα φοβερά και τρομερά αδέρφια Winklevoss και τη Mastercard.

Gemini τη λένε και είναι η πρώτη πιστωτική κάρτα κρυπτονομισμάτων του κόσμου με πρόγραμμα επιβράβευσης αγορών.

Η Gemini Credit Card προσφέρει πόντους επιβράβευσης σε κάθε αγορά με Βitcoin ή με κάποιο από τα άλλα 30 συνεργαζόμενα κρυπτονομίσματα.

Πληρωμή εστιατορίων σού εξασφαλίζει επιστροφή 3%, το σούπερ μάρκετ 2% και κάθε άλλη αγορά ένα καλό 1%. Πολύ καλές επιστροφές δηλαδή, ανταγωνιστικές με τα μεγαλύτερα και γνωστότερα προγράμματα επιβράβευσης παραδοσιακών πιστωτικών καρτών.

Αντίθετα βέβαια από τις παραδοσιακές πιστωτικές κάρτες με προγράμματα επιβράβευσης, η Gemini Credit Card δεν έχει ετήσια συνδρομή, κάτι που σημαίνει πως μπορείς να εξασφαλίσεις κομμάτι από την πίτα των κρυπτονομισμάτων χωρίς να πρέπει να επενδύσεις τίποτα περισσότερο απ’ όσα θα ξόδευες για τα ψώνια της ημέρας.

Και μιας και η κάρτα έχει την υποστήριξη της Mastercard, είναι αποδεκτή παντού. Όσο για την προστασία της, προστατεύεται τόσο από τις δομές ελέγχου της ίδιας της Mastercard, όσο και από τις δικές της.

Η Gemini δεν έχει νούμερα τυπωμένα πάνω της, τα βρίσκεις μόνο στην ειδική εφαρμογή της, με έλεγχο ταυτοποίησης δύο βημάτων.

Η λίστα αναμονής για την Gemini Credit Card έχει ήδη ανοίξει, καθώς την περιμένουμε στην αγορά μέσα στο φετινό καλοκαίρι…